Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe (KRO / NSPRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / NSPRA - Souvislá pedagogická praxe, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podle učebního plánu příslušné střední školy a v souladu s obsahem kurzů ze všeobecné a oborové didaktiky.

Získané způsobilosti

Prostřednictvím výstupů na SŠ a následných rozborů studenti pod vedením zkušených učitelů francouzštiny aplikují teoretické poznatky a didaktické zásady v praxi. Zdokonalují svou odbornou a profesní způsobilost, učí se zvládnout vyučovací hodinu po stránce obsahové, jazykové a didaktické co nejlépe. Prohlubují svou schopnost kritického pohledu na výuku francouzštiny a (sebe)reflexe.

Literatura

DOKOUPILOVÁ, L., NETOLIČKA, J. Souvislé a profesní praxe v přípravném vzdělávání učitelů středních škol: metodické pokyny a příklady dobré praxe. Ostrava, 2010. ISBN 978-80-7368-429-7.

Požadavky

Podmínkou pro získání zápočtu je úspěšné odučení stanoveného počtu vyučovacích jednotek (tj. 20 vyučovacích hodin), aktivní účast studenta na rozborech těchto hodin a vypracování stanovené pedagogické dokumentace. Student je hodnocen středoškolským učitelem podle kritérií stanovených referentkou praxí FF OU. Následně toto hodnocení spolu s deníkem z praxe předá oborovému didaktikovi a při ústním pohovoru srhne obsah a všechna úskalí praxe.Vedle průběžného hodnocenístudenta cvičným učitelem proběhne po skončení souvislé pedagogické praxe jejíevaluace, kterou provede garant předmětu formou pohovoru se studentem. Obsahempohovoru bude analýza, reflexe a závěrečné vyhodnocení průběhu souvislépedagogické praxe.

Garant

Mgr. Iva Dedková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Dedková, Ph.D.