Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KRO / ODIP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / ODIP1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student získává schopnost samostatně pracovat s odbornou, zejména cizojazyčnou literaturou (jazykovědnou či literární), zaujmout k ní své vlastní stanovisko podpořené konkrétním výzkumem dané oblasti a své poznatky zpracovat do ucelené a logicky uspořádané diplomové práce.Obsah předmětu je vymezen vedoucím diplomové práce v návaznosti na zadané téma diplomové práce. Jeho specifikace je uvedena v dokumentu "Zadání diplomové práce", kde je rovněž stanoven časový harmonogram prací.

Získané způsobilosti

Student získává kompetenci samostatně a kriticky pracovat s odbornou literaturou, učí se zaujmout k odborné literatuře své vlastní stanovisko. V této fázi je pozornost věnována vymezení výzkumného problému, zpracování koncepce DP, informační přípravě a formulaci hypotéz. Student se seznamuje s metodami výzkumu a v dané oblasti, podle zvoleného tématu a pod vedením svého vedoucího DP začíná postupně realizovat svůj výzkumný záměr. Seznámí se také s platnými normami pro zpracování diplomové práce a tyto aplikuje.

Literatura

Aktuální Směrnice rektora OU o vysokoškolských kvalifikačních pracích. ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2 (010 197) Bibliografický záznam. ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha: Academia, 1991. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia, Praha, 2000. GAVORA, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.

Požadavky

Student se zúčastňuje seminářů a pravidelně, podle stanoveného časového harmonogramu (nejméně však 4x za semestr), se zúčastňuje konzultací s vedoucím diplomové práce. Průběžně plní stanovené úkoly. Za splnění těchto podmínek mu je udělen zápočet.

Garant

PhDr. Jitka Smičeková, CSc.