Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk 2 (KRO / PRJB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / PRJB2 - Praktický jazyk 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Le monde associatif.2. La santé.3. Les activités sportives et physiques.4. Parler de son corps.5. Les médias.6. La délinquance.7. Le racisme et l'exclusion.8. Le cadre de vie et contrastes régionaux.9. L'informatique.10. La ville, les milieux urbains.11. Les sorties culturelles.12. La littérature et lecture.13. Les événements historiques.

Získané způsobilosti

Student je schopen vést diskuzi na téma z probírané oblasti. Naučí se vyjádřit svůj názor a prezentovat témata vztahující se k oblastem jeho zájmu. Umí napsat strukturovaný text na příslušné téma, sestavit osobní a oficiální dopisy. Student rozumí mluveným nahrávkám na téma z běžného života. Vyhledává informace v novinových článcích či běžných informativních textech.

Literatura

GREVISSE, M. Le Français correct, guide pratique. Paris: France Loisirs, 1998. CHAMBERLAIN, A. Guide pratique de communication. Paris: Didier (FLE), 1991. GOOSE, A. Nouvelle grammaire française. Paris: Duculot, 1995.

Požadavky

U zkoušky, která je ústní, je vyžadována znalost probraných témat a doporučené literatury.

Garant

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton

Vyučující

Mgr. Geoffroy Yrieix Bletton