Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - Písemná část (KRO / SZB1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / SZB1A - SZZ - Písemná část, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Písemná část státní závěrečné zkoušky má dvě části. První část prověří samostatný písemný projev studenta ve francouzském jazyce na zadané téma z oblasti francouzštiny pro hospodářskou sféru a cestovní ruch v rozsahu nejméně 1 strana formátu A4. Časový limit je 60 minut, s možností použití slovníku. V této části student prokáže, že je schopen sestavit text s argumentačním charakterem, vypracovat strukturovanou úvahu na daný problém, zformulovat své úsudky výběrem vhodných jazykových prostředků.Druhou část tvoří překlad krátkého odborného textu střední obtížnosti z francouzštiny do češtiny s tematickým zaměřením na oblasti, které byly předmětem studia, a překlad krátkého obchodního dopisu z češtiny do francouzštiny. Časový limit pro druhou část zkoušky je 60 minut, bez možnosti použití slovníku. V této části student prokáže kompetence při vyjadřování se ve francouzštině nejen z pohledu morfo-syntaktického, ale i schopnost aktivně používat odborný jazyk a příslušnou odbornou terminologii.

Literatura

Odborná literatura je uvedena v sylabech příslušných předmětů.

Požadavky

Písemná část státní závěrečné zkoušky prověřuje písemné kompetence studentů a jejich znalosti a dovednosti získané zejména v předmětech: KRO/KFGR1, KRO/KFRG2 a KRO/KFGR3 (Francouzská gramatika 1-3), KRO/KPRA1, KRO/KPRJ2, KRO/KPJA3, KRO/KPJA4 a KRO/KPJA5 (Praktický jazyk 1-5), KRO/KAFH1, KRO/KFRH2 (Francouzština pro hospodářskou sféru 1-2), KRO/KFCR1-2 (Francouzština pro cestovní ruch 1-2), KRO/KOBKO (Obchodní korespondence).

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.doc. PhDr. Karel Tabery, PhD.