Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ-část- Franc. jazyk pro hosp. sféru (KRO / SZB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / SZB2 - SZZ-část- Franc. jazyk pro hosp. sféru, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Písemná část státní závěrečné zkoušky prověřuje znalosti a dovednosti studentů získané v předmětech: KRO/FRGR1-4, KRO/SCRS1-2, KRO/PRBJ1-6, FFI/EKON1-4, KRO/FCRB1-2, KRO/FHSB1-2, KRO/OBKB1-2, KRO/PREB1-2 a implicitně i v dalších odborných předmětech studijního plánu.Ústní část státní závěrečné zkoušky prověřuje znalosti a dovednosti studentů, získané v profilových předmětech aplikované lingvistiky (KRO/FHSB1-2, KRO/FCRB1-2, KRO/PREB1-2, KRO/OBKB1-2, KRO/DEKR1-2) a v odborných předmětech (KFI/EKON1-4, KPS/SCPS, KPS/ZKPP).Zkouška probíhá ve francouzském jazyce.

Získané způsobilosti

Student prokáže, že je schopen adekvátně přeložit odborný text střední obtížnosti. V ústní části státní závěrečné zkoušky prokáže znalosti a dovednosti, které získal v profilových předmětech aplikované lingvistiky (KRO/FHSB1-2, KRO/FCRB1-2, KRO/PREB1-2, KRO/OBKB1-2, KRO/DEKR1-2) a v odborných předmětech (KFI/EKON1-4, KPS/SCPS, KPS/ZKPP).

Literatura

No recommended reading.

Požadavky

Písemná část SZZ sestává z těchto částí: překlad odborného textu střední obtížnosti z francouzštiny do češtiny s tematickým zaměřením na oblasti, které byly předmětem studia (časový limit 60 minut).V ústní části SZZ student prokáže své komunikativní jazykové kompetence a odborné znalosti formou samostatného výkladu k odbornému tématu z hospodářské oblasti nebo z oblasti cestovního ruchu, prostřednictvím jazykové analýzy francouzského textu (morfologický, syntaktický a lexikální rozbor) a jeho přetlumočením do češtiny student prokáže své lingvistické znalosti a mediační dovednosti (příprava, text v rozsahu 10-15 řádků).

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.