Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s textem 1 (KRS / BPRA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / BPRA1 - Práce s textem 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Introducción a la literatura.2. Metro. Verso. Ritmo.3. La rima. Tipos de rima.4. La estrofa. Tipos de estrofa.5. Géneros literarios I.6. Géneros literarios II.7. Motivos y temas. Tipos de narrador.8. Personajes.9. Tiempo y espacio.10. Tipos de discurso.11. Intertextualidad.12. Crítica y historia de la literatura.13. Revisión. Análisis práctico.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen se orientovat v základních pojmech literární teorie a aplikovat je na konkrétní textz. Zvyšuje se úroveň jeho komunikativní kompetence ve španělském jazyce na B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

GARCÍA BERRIO, A. - HERNÁNDEZ FERNÁNDEZ, T. Crítica literaria. PETRŮ, E. Úvod do studia literární vědy. Olomouc: Rubico, 2000. HAMAN, A. Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany: H&H, 1999. LÁZARO CARRETER, F.- CORREA CALDERÓN, E. Cómo se comenta un texto literario. WARREN, A. - WELLEK, R. Teorie literatury. Olomouc: Votobia, 1999. EAGLETON, T. Una introducción a la teoría literaria. México: FCE, 1994.

Požadavky

Požaduje se 80% aktivní účast ve cvičeních. Student se průběžně připravuje studiem doporučené literatury a vypracovává písemné úkoly zadané vyučujícím. Předmět je zakončen písemným zápočtovým testem, kde student prokáže zvládnutí látky probírané ve cvičeních (min. úspěšnost 70%).Po navratu ze studijniho pobytu ERASMUS vykonaní započtu.

Garant

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Maksymilian Drozdowicz, Ph.D.Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.