Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze do Španělska (KRS / EXSPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / EXSPA - Exkurze do Španělska, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky cestovního ruchu: CR - fenomén současné doby, potenciál a předpoklady cestovního ruchu a rekreace, formy a druhy.2. Význam cestovního ruchu (aktivní, pasivní, tranzitní CR) v ekonomice krajiny.3.-4. Španělsko - významná destinace cestovního ruchu.Podmínky a postavení španělského CR v evropském a ve světovém CR.Specifika, problémy a možnosti rozvoje cestovního ruchu.5. Oblasti cestovního ruchu mezinárodního významu ve Španělsku.6.-9. Přírodní, kulturně historické, společenské, sportovně rekreační atraktivity země.10. Úvod do techniky služeb cestovního ruchu.11.-13. Zájezdová činnost, trasování zájezdu, itineráře.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student umět aplikovat, generalizovat a syntetizovat získané informace, zpracovávat vlastní závěry a prezentovat je.

Literatura

nullMACHOVÁ, K. Lecturas espaňolas de turismo. Ostrava: FF OU, 2009. KOLEKTIV AUTORŮ. COT business, časopis pro profesionály v cestovním ruchu. Praha: Travel Service. VV.AA. Guía de lo Mejor en Espaňa. Madrid: Turespaňa, 1998. KOLEKTIV AUTORŮ. Cestovní ruch - výkladový slovník. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, 2002. El Patrimonio de la Humanidad en Espaňa (1995), Madrid: UNESCO. ŠTĚPÁNEK, V., KOPAČKA, L., ŠÍP, J. Geografie cestovního ruchu. Praha: Karolinum, 2001. VV.AA. Guía para descubrir y visitar las 40 maravillas del Patrimonio de la Humanidad en Espaňa. Madrid: J de J Editores, 2008. Guía y mapa de Espaňa en Fiestas (1998): Barcelona: Editores S.A. Revistas (časopisy): Viajar, Descubrir, Viajes. Rutas del Mundo, 2000 - 2008, internet. KOLEKTIV. Turistický lexikon A-Z. Praha: Olympia, 2001. PÁSKOVÁ,M., ZELENKA, J. Výkladový slovník cestovního ruchu. Praha: MMR, 2003.

Požadavky

Předpokladem získání zápočtu je důkladná příprava a zpracování faktografických podkladů pro vybraná témata exkurze - seminární práce v rozsahu 5-7 stran a její prezentace v semináři, s následnou prezentací v navštívených oblastech a lokalitách.

Garant

Mgr. Kornélia Machová