Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk 2 (KRS / KAPJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / KAPJ2 - Praktický jazyk 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Unidad 6. Futuro simple, expresar futuro. Ecología, naturaleza.2. Unidad 6. Imperativo, presente de subjuntivo. Viajes, turismo alternativo.3. Unidad 7. Sentimientos y estados de ánimo. Deportes y espectáculos.4. Unidad 7. Oraciones finales; por, para. Música.5. Unidad 8. Expresión de deseo y petición, consejos. Anuncios.6. Unidad 8. Pretérito imperfecto de subjuntivo, pronombres relativos. Buscar trabajo, profesiones.7. Presentaciones orales.8. Unidad 9. Indefinidos, expresión de la duda y de la probabilidad. Expresión de los gustos y de los sentimientos.9. Unidad 9. Pretérito perfecto de subjuntivo. Fiestas y celebraciones.10. Unidad 10. Estilo indirecto. Horóscopos; publicidad.11. Unidad 10. Expresión de la impersonalidad. Cocina espaňola.12. Presentaciones orales.13. Repaso.

Získané způsobilosti

Student je schopen kritické analýzy španělských textů na základě práce s aktuálními texty z novin a časopisů. Zná slovní zásobu a další jazykové prostředky na úrovni B2. Rozumí hlavním myšlenkám složitých textů. Je schopen účastnit se plynulého rozhovoru s rodilým mluvčím. Umí napsat srozumitelné podrobné texty na širokou škálu témat a vysvětlit své názorové stanovisko týkající se aktuálního problému.

Literatura

BLANCO CANALES, A. Sueňa 2. Libro del alumno. Madrid: Anaya, 2000. VINTROVÁ, A. Conversación espaňola. Brno: Státní jazyková škola, 1999. BLANCO CANALES, A. Sueňa 2. Cuaderno de ejercicios. Madrid: Anaya, 2000. CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola. Nivel intermedio. Madrid: Edelsa, 2000. CORTÉS MORENO, M. Guía de usos y costumbres. Madrid: Edelsa, 2006.

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou, která ověřuje dosažení jazykové úrovně B2. Ke zkoušce přistupuje student, který splnil požadavek alespoň 80% aktivní účasti na cvičeních včetně vypracování požadovaných úkolů. Student musí vypracovat a odevzdat dva referáty dle zadání vyučujícího v návaznosti na probraná témata v rozsahu 250 slov (první referát odevzdá v 5. výukovém týdnu a druhý v 8. výukovém týdnu semestru). Pokud úroveň odevzdaných prací neodpovídá požadované úrovni komunikativní kompetence, má student možnost písemné práce jednou přepracovat a odevzdat ve 12. výukovém týdnu. Jednu z prací prezentuje ústně v hodině (termín prezentací stanoví vyučující na první hodině). Student přistupuje ke zkoušce po splnění všech těchto požadavků.Závěrečná zkouška je kombinovaná a obsahuje učivo předmětů KRS/KAPJ1 a KRS/KAPJ2. Písemná část: Gramatika a slovní zásoba (60 bodů)Poslech s porozuměním (20 bodů)Čtení s porozuměním (20 bodů)Písemná část je hodnocena známkou: 1 výborně - 86-100%, 2 velmi dobře -76-85%, 3 dobře 70-75% bodů; 4 nevyhověl - 0-69%. V případě hodnocení známkou 4 není možné postoupit k ústní části. Ústní část: témata probíraná v hodinách, konverzace. Ústní část je hodnocena známkou 1, 2, 3 (4 nevyhověl(a) - zkoušku je nutné opakovat). Výsledné hodnocení je průměrem obou známek.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.Lic. Begoňa García Ferreira

Vyučující

Lic. Begoňa García Ferreira