Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci 1 (KRS / KBPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / KBPR1 - Seminář k bakalářské práci 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Platná směrnice rektora OU. Specifické požadavky katedry romanistiky na vypracování bakalářské práce. Struktura bakalářské práce.2. Citování. Citace. Parafráze. Poznámka k textu. Bibliografická a citační norma KRS. Etika a technika citování.3. Sestavování bibliografie pro bakalářskou práci.4. Ujasnění koncepce práce. Sestavení pracovní osnovy.5. Shromážďování informací a pramenů. Práce v knihovnách.6. Excerpování. Vyhotovení záznamů o skutečně použitých dokumentech, výpisky, citáty, konspekty, parafrázování, připojování vlastních poznatků.7. Výtah (resumen). Sestavování výtahů ve španělštině.8. Práce s textem. Výběr citátů a způsob jejich uvádění.9. Studium doporučené literatury.10. Příprava na praktický výzkum (určení metodiky, příprava průzkumné ankety apod.).11. Výzkum. Excerpce.12. Konzultace otázek spojených se studiem sekundární literatury13. Příprava dokumentace (probíhá průběžně).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student obeznámen se základními pravidly psaní vědecké práce a se způsoby analýzy a syntézy. Je schopen aplikovat bibliografickou a citační normu stanovenou katedrou romanistiky a orientuje se v obecně platných normách a způsobech citování a parafrázování. Student je připraven na vypracování bakalářské práce. Dokáže pracovat s prameny, umí vypracovat resumé a strukturovat svou práci v souladu s platnou Směrnicí rektora OU.

Literatura

FF OU. Informace o studiu. ALVAR EZQUERRA, M. Manual de redacción y estilo. Madrid: ISTMO, 1999. www.osu.cz/Portál/Informační systémyČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha: Academia, 1991.

Požadavky

Student je povinen pro získání zápočtu aktivně se zúčastnit 80 % seminářů, které se konají v prezenční formě celkem 6x za semestr. Na práci v semináři se průběžně připravuje samostudiem zadané literatury a vypracováním seminárních úkolů. Písemně vypracuje a odevzdá v elektronické podobě tři úkoly podle zadání vyučující. Termín odevzdání je stanovován na začátku semestru. Absolvuje dále šest konzultací s vedoucím své bakalářské práce a plní individuálně jím zadané úkoly: sběr literatury, excerpce apod.

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.Mgr. Maksymilian Drozdowicz, Ph.D.Mgr. Irena Fialová, Ph.D.Mgr. Jana Veselá, Ph.D.