Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština 4 (KRS / KSPA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / KSPA4 - Španělština 4, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní tutoriál. Opakování učiva z předmětu KRS/KSPA3 Špěnělština 3. Organizace výuky.2. Lekce 7. Estamos comiendo - gerundiový tvar slovesa, gerundia k vyjádření souslednosti dějů.3. Lekce 7- Estamos comiendo - gerundia ve spojení se sponou ESTAR, průběhový čas přítomný, aktuální přítomnost.4. Lekce 8. Viajes y transportes - slovesa pohybu. vyjadřování směru.5. Lekce 8. Viajes y transportes - slovní zásoby cestování, dopravní prostředky.6. Druhý tutoriál. Opakování probraného učiva a upevňování problematických gramatických struktur. Nácvik konverzačních dovednosti.7. Lekce 9. ?Qué vamos a hacer? - číslovky od 200 do 1000, opisná vazba blízké budoucnosti, příslovečná určení času.8. Lekce 9. ?Qué vamos a hacer? měsíce v roce, roční období, předložky a sloveso IR.9. Lekce 10. ?Habéis desayunado? - tvoření participia, tvoření a užívání minulého času préterito perfecto, slovní zásoba příslovečných určení času. Zadání korespondenčního úkolu.10. Lekce 10. ?Habéis desayunado? - časové roviny, kolokace klitického zájmena.11. Lekce 11. ?Puede traérmelo? - předmět přímý a jeho užití ve větách, nepřímý předmět a přímý předmět v kontaktu v jedné větě, slovní zásoba a frazeologie spojená s restauracemi a bary.12. Lekce 12. Závěrečná opakovací lekce z e-learningového textu: osobní údaje, rodina, popis osob a věcí, na nádraží, ve městě, denní režim, ve škole, nakupování, jídlo, oblékání, telefonní rozhovor, cestování, gastronomie.13. Závěrečný tutoriál. Opakování a nácvik jazykových dovedností, především plynulé konverzace. Upevnění složitých gramatických struktur. Vyhodnocení korespondenčích úkolů.

Získané způsobilosti

Student po absolování zíáská jazykovou kompetenci na úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Umí se vyjadřovat na běžná témata a reagovat na okolnosti, ve kterých se nachází on sám nebo ostatní. studetn um hodnotit stiuace, vyjadřovat svůj názor, pracuje se všemi časovými rovinami a je schopen pracovat se složitými jazykovými strukturami, které jsou typicky španělské.

Literatura

www.portal.osu.czCASTRO, F. Nuevo Ven 2. Libro de alumno. Madrid: Edelsa, 2004. CASTRO, F. Nuevo Ven 2. Libro de ejercicios. Madrid, 2004. CASTRO, F. Uso de la gramática espaňola. Intermedio. Madrid: Edelsa, 2000.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem. Zápočet student získá splněním požadavků: odevzdáním korespondenčních úkolů dle časového plánu, úspěšné složení písemného testu, ve kterém je nutno získat minimálně 70 % bodů v zápočtovém testu. Zápočet je možné v případě neúspěchu jednou opakovat.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.