Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KRS / NDSE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / NDSE1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Formální struktura diplomové práce. Bibliografický údaj. Citace. Poznámka k textu.2. Užívané normy uvádění bibliografických údajů. Resumé.3. Struktura příspěvku na veřejné vystoupení. Prezentace výsledků výzkumu.4. Obsah diplomové práce. Příprava seznamu doporučené sekundární literatury. Práce s textem.5. Studium doporučené literatury. Příprava na praktický výzkum. Vyhledání vhodné literatury k excerpci (příprava průzkumné ankety apod.). Excerpce.6. Poučení o metodách práce.7. Konzultace otázek spojených se studiem sekundární literatury.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student zná základní pravidla psaní vědecké práce a způsobů analýzy a syntézy. Je poučen o platných normách a způsobech citování, parafrázování a uvádění bibliografických údajů. Získá informace o všeobecné struktuře vědecké práce, o jejím formálním ztvárnění a o způsobu vypracování résumé. Je schopen samostatně pracovat.

Literatura

ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. nullALVAR EZQUERRA, M. Manual de redacción y estilo. Madrid: ISTMO, 1999. SMEK, M., SEDLÁČKOVÁ, H. Diplomová práce. Praha: VŠE, 1994. ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Praha: Academia, 1991.

Požadavky

Je požadována 80% účast na seminářích. Student je dále povinen pro získání zápočtu zúčastnit se v průběhu semestru konzultací s vedoucím své diplomové práce, který tímto kontroluje jeho samostatnou práci a průběžné plnění úkolů vyplývajících z obsahu předmětu. Zápočet je udělen za přípravu a odevzdání v písemné formě příspěvku na SVK (rozsah 6 stran). Student vychází mj. z výsledků výzkumu, který provedl v rámci své předchozí kvalifikační práce. Je-li příspěvek vybrán, přednese jej student na Studentské vědecké konferenci daného akademického roku. Během semestru student vypracovává úkoly dle zadání vyučujícího. Do konce semestru vypracuje přinejmenším obsah diplomové práce a seznam bibliografie.Erasmus: Pro studenty vyjíždějící na Erasmus platí tytéž požadavky. Termín pro odevzdání písemných úkolů - průběžně nebo po návratu ze studijního pobytu (vázáno na udělení zápočtu).

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.Mgr. Maksymilian Drozdowicz, Ph.D.Mgr. Irena Fialová, Ph.D.doc. Mgr. Jiří Chalupa, Dr.Mgr. Jana Veselá, Ph.D.