Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelská cvičení 1 (KRS / NPRC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / NPRC1 - Překladatelská cvičení 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní syntaktické a lexikální zvláštnosti španělštiny ve srovnání s češtinou. Economía I.2. Práce se slovníky dvojjazyčnými a výkladovými. Práce s elektronickými verzemi slovníků. Práce s internetem. Política nacional I.3. Charakteristika textů různých funkčních stylů. Política internacional I.4. Sociedad I.5. Ciencia/Tecnología I.6. Comunicación I.7. Opinión I.8. Salud I.9. Viajes I.10. Cultura: Noticias culturales I.11. Cultura: Críticas de libros I.12. Cultura: Críticas cinematográficas I.13. Deportes I.

Získané způsobilosti

Student je schopen používat osvojené znalosti pro praktické užívání španělského a českého jazyka v překladatelské praxi. Překládá texty populárně vědecké i texty odborného charakteru.

Literatura

www.abc.es. www.clubcultura.com. www.elmundo.es. www.elpais.es. www.fotogramas.es.

Požadavky

Je požadována 80% účast a průběžné plnění zadaných úkolů. Písemná zkouška je praktická. Požadavky pro studenty a studentky na Erasmu:Student/ka až po návratu ze svého studijního pobytu odevzdá úkoly průběžně zadávané během semestru. Po konzultaci těchto překladů s vyučujícími může přistoupit k vykonání zkoušky dle obecných požadavků uvedených v sylabu.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.Mgr. Lukáš Hotový