Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský film 1 (KRS / NSPF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / NSPF1 - Španělský film 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filmový klub, v němž se budou promítat významná díla španělské kinematografie 20. a 21. století, jež vznikla na námět literárních předloh. Konkrétní díla a data promítání studenti dostanou na začátku semestru. Filmy budou promítány v původním znění.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen vyjádřit ve španělštině svůj názor na filmové dílo ústně i písemně. Umí samostatně pracovat s prameny.

Literatura

GUBERN, R. y otros autores. Historia del cine espańol. Madrid, 1995. http://es.geocities.com/zizekencastellano/entrcine.htmBAXTER, J. Luis Buńuel. Una biografía. Barcelona, 1996. RODRÍGUEZ, J. C. Pensar/leer históricamente [entre el cine y la literatura]. Granada: I&CILe Ediciones. [Selección], 2005.

Požadavky

Pro získání zápočtu je povinná 80% aktivní účast na hodinách a odevzdání seminární práce dle zadání vyučujícího.Student po návratu ze svého pobytu ERASMUS vypracuje 1 krátký text analyzujíci 1 film promítaný na hodinách + vypracuje seminární práci dle zadání vyučujícího.

Garant

Mgr. Jan Mlčoch, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.Lic. Carlos Alberto Flores CornieroMgr. Kornélia MachováMgr. Jan Mlčoch, Ph.D.Mgr. Irena Fialová, Ph.D.Lic. Carlos Alberto Flores CornieroMgr. Kornélia MachováMgr. Jan Mlčoch, Ph.D.