Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ-část-Španělský jazyk a literatura (KRS / NSZ1O)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / NSZ1O - SZZ-část-Španělský jazyk a literatura, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní závěrečná zkouška má ústní formu, probíhá ve španělském jazyce a skládá se z těchto částí:. Španělský jazyk. Španělská a latinskoamerická literaturaOblast jazykovědy:- vývojové tendence v současné španělštině (fonetika, morfologie, syntax) (KRS/NNVT)- komplexní lingvistická analýza španělského textu (KRS/NNSTL)Oblast literatury:- dějiny španělské a hispanoamerické literatury (KRS/NMSPL, KRS/NNDL1, KRS/NNLA2)- diskuze o beletristických dílech na základě předloženého seznamu přečtené literatury (minimálně 15 položek)Tematické okruhy k ústní části zkoušky vycházejí ze sylabů absolvovaných předmětů.

Získané způsobilosti

Absolvent oboru Španělský jazyk a literatura má pokročilý stupeň komunikativní kompetence ve španělštině (podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky dosáhne úrovně C2 - zkušený uživatel jazyka na nejvyšší úrovni). Získá všeobecnou, odbornou, jazykovou a profesní kompetenci pro vykonávání mnoha profesí, vyžadujících filologické vzdělání. Absolvent má všechny předpoklady pro pokračování ve studiu v doktorském studijním programu nebo pro samostatné individuální sebevzdělávání ve svém oboru.

Literatura

Viz sylaby příslušných předmětů. Viz autor.

Požadavky

Zkouška probíhá ve španělštině. Student prokazuje, že dosáhl jazykové kompetence na úrovni C2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky, a že má znalosti ze španělské jazykovědy a z dějin španělské a latinskoamerické literatury ve stanoveném rozsahu. Dále viz platný Studijní a zkušební řád FF OU.

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.