Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tlumočnická cvičení 2 (KRS / NTLU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / NTLU2 - Tlumočnická cvičení 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci stanovených tematických okruhů se procvičuje: poslech a čtení s porozuměním, konsekutivní tlumočení a tlumočení z listu v obou směrech:1.-2. Ciudad (transporte, orientación, urbanismo, ecología).3.-4. Hostelería. Alojamientos. Servicios turísticos.5.-6. Industria y agricultura.7.-8. Economía. Trabajo.9.-10. La vida política.11.-12. Temas actuales.13. Repaso.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získává student schopnost přeložit ústně španělský text. Zvládá v základech techniku konsekutivního tlumočení a zná rozdíly mezi konsekutivním a simultánním tlumočením. Jeho jazykové prostředky jsou obohaceny o terminologii vyplývající z tematických okruhů uvedených v obsahu předmětu. V porozumění čtenému a slyšenému textu z dané oblasti dosáhne student středně pokročilé úrovně, tj. C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Předpokládá se, že k rozvoji složek překladatelské a tlumočnické kompetence dojde u talentovaných jedinců až vykonáváním této činnosti na trhu.

Literatura

GÁLVEZ, D. Diploma superior. Preparación+ audiocasete. Madrid: Edelsa, 2002. ALCHAZIDU, A. Practicando el léxico espaňol. Brno: MU, 1997. ISBN 80-210-1649-3.ARRIBAS, J. Preparación diploma Espaňol Lengua Extranjera. Madrid: Edelsa, 1991. www. rne.es. www.cervantes.es.

Požadavky

Povinná 90% aktivní účast na cvičeních. Student se průběžně připravuje. Připraví a odevzdá glosář slovní zásoby probíraných témat.Zapsání předmětu během stipendijního pobytu v rámci programu Erasmus se nedoporučuje.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.