Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladová cvičení 2 (KRS / PPRC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / PPRC2 - Překladová cvičení 2, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika textů různých funkčních stylů.2. Texty odborné a publicistické.3. Texty admimistrativně-právní.4. Polovětné konstrukce s infinitivem.5. Polovětné konstrukce s gerundiem.6. Polovětné konsrukce s participiem.7. Větná modalita.8. Pravděpodobný děj přítomný - probabilitiv.9. Pravděpodobný děj minulý - probabilitiv.10. Pravidla souslednosti časové v indikativu a jejich nedodržování.11. Pravidla souslednosti časové v subjunktivu a jejich nedodřžování.12. Typy emfatických konstrukcí I.13. Typy emfatických konstrukcí II.

Získané způsobilosti

Student analyzuje a hodnotí vybrané španělské syntaktické struktury, odlišné od struktur českých. Zná specifičnosti španělských gramatických konstrukcí v porovnání s českými. Je schopen používat specifické španělské gramatické konstrukce při překladu.

Literatura

nullVESELÁ, J., RESKA, J., JAŠEK, D. Čeština a španělština. Srovnání syntaktických struktur. Ostrava: FF OU, 2004.

Požadavky

70% zvládnutí písemného testu (1 výborně - 86-100%, 2 velmi dobře -76-85%, 3 dobře 70-75% bodů; 4 nevyhověl/a - 0-69%), 80% účast na cvičeních, průběžné plnění zadaných úkolů.Studenti a studentky vyjíždějící na Erasmus: Až po návratu odevzdají překlady průběžně zadávaných textů, následně přistupují k písemné zkoušce.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.