Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština 3 (KRS / SPAN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / SPAN3 - Španělština 3, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování látky v předmětu KRS/SPAN2.2. Minulý čas jednoduchý. Denní režim vyjádřený v minulosti.3. Vyjadřování stavů a vlastností; slovesa SER a ESTAR; adjektiva a neurčitá a záporná zájmena.4. Ukazovací zájmena a přivlastňovací zájmena; cestování, jízdní řády.5. Počasí, konstrukce se slovesem HACER; cestování, klima.6. Imperfektum, opakování minulých časů; složitá souvětí.7. Slovní zásoba základních částí lidského těla, vyjadřování stavů; nemoci, návštěva lékaře.8. Vyjádření nutnosti, povinnosti, zákazu a možnosti. Slovesné perifráze.9. Vyjadřování základních podmínkových souvětí. Výuka jazyků.10. Rozkazovací způsob a předměty přímého a nepřímého předmětu v jedné výpovědi.11. Opakování vyjadřování minulosti, datum a čas. Komparace přídavných jmen a příslovcí.12. Biografie osobnosti.13. Opakování učiva.

Získané způsobilosti

Student umí vyjadřovat časově složité okolnosti dějů. Umí používat systém slovesných časů minulých a časů prostého a průběhového v přítomnosti. V komunikační dovednosti se student dokáže vyjadřovat k problematice pracovněprávních vztahů, umí vyjadřovat svůj názor a také oponovat názory druhých. Student ovládá rozšířenou slovní zásobu, která vyjadřuje časté atmosférické jevy.

Literatura

CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de alumno. Madrid: Edelsa, 2004. ISBN 84-7711-831-0.BÁEZ SAN JOSÉ, V a kol. Moderní gramatika španělštiny. Plzeň: Fraus, 1999. CASTRO, F. Nuevo Ven 1. Libro de ejercicios. Madrid: Edelsa, 2004.

Požadavky

V třinácti týdnech je rozložena problematika obsažena v lekcích 11 - 15 z učebnice NUEVO VEN 1. Výuka předmětu je ukončena písemným testem. Zápočet je studentovi přidělen za 80% účast ve cvičeních a úspěšné absolvování testu, v němž musí být dosaženo minimálně 70 % bodů. Zápočtový test je možné v případě neúspěchu jednou opakovat.

Garant

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Fialová, Ph.D.