Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - část Španělská a latinskoam. lit. (KRS / SZN2N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRS / SZN2N - SZZ - část Španělská a latinskoam. lit., Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní závěrečná zkouška skládá z těchto částí:- Španělský jazyk (KRS/SZN1N)- Španělská a latinskoamerická literatura (SZN2N),kterým předchází obhajoba diplomové práce ve španělštině.SZZ - Část Španělská a latinskoamerická literatura:Ústní SZZ probíhá ve španělském jazyce a skládá se z části teoretické a praktické:v teoretické části ústní zkoušky student prokáže své znalosti v těchto oblastech:základní znalosti teorie literatury a komplexní znalosti dějin španělské a latinskoamerické literatury. Tematické okruhy pro zkoušku vycházejí z obsahu sylabů příslušných předmětů:KRS/NNDL1 Dějiny latinskoamerické literatury 1; KRS/NNLA2 Dějiny latinskoamerické literatury 2; KRS/NNNSL Nejstarší španělská literatura; KRS/NNVKL Vybrané kapitoly z moderní španělské literatury.Praktická část ústní zkoušky obsahuje:analýzu literárního textu.Student u zkoušky předkládá seznam 15 beletristických děl ze španělské a latinskoamerické literatury. Probíhá diskuse o těchto dílech ve španělštině.

Získané způsobilosti

Absolvent oboru Španělský jazyk a literatura má pokročilý stupeň komunikativní kompetence ve španělštině (podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky dosáhne úrovně C2 - zkušený uživatel jazyka na nejvyšší úrovni). Získá všeobecnou, odbornou, jazykovou a profesní kompetenci pro vykonávání mnoha profesí, vyžadujících filologické vzdělání. Absolvent má všechny předpoklady pro pokračování ve studiu v doktorském studijním programu nebo pro samostatné individuální sebevzdělávání ve svém oboru.

Požadavky

SZZ má ústní formu. Je hodnocena podle kritérií stanovených SERR pro referenční úroveň C2.

Garant

prof. PhDr. Lubomír Bartoš, CSc.doc. Mgr. Jiří Chalupa, Dr.