Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro cestovní ruch 1 (KRU / CRCR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / CRCR1 - Ruština pro cestovní ruch 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie a společnost Ruska.2. Území a příroda v Rusku.3. Ekonomika a ekologie v Rusku.4. Ruské město a jeho pamětihodnosti.5. Architektura a sochařství v Rusku.6. Muzea a malířství v Rusku.7. Ruská hudba - divadlo - balet.8. Dekorativní a užité umění v Rusku.9. Tradice a náboženství v Rusku.10. Ruské lázně a zdraví.11. Turistika a rekreace v Rusku.12. Doprava a bydlení v Rusku.13. Souhrn materiálu.

Získané způsobilosti

Student si osvojuje znalosti z oblasti historie, reálií a kultury Ruska. Osvojuje si ruský terminologický základ pro cestovní ruch. Osvojuje si schopnost tvorby průvodcovských textů v ruském jazyce. Samostatně pracuje s učebními texty a se zadanou literaturou. Připravuje prezentaci zadané turistické destinace v Rusku, kterou prezentuje před skupinou. Získává schopnost vyhledávat v pramenech, pracovat s překladovým a výkladovým slovníkem. Na závěr zpracovává písemný test zaměřený na získané znalosti a dovednosti.

Literatura

Boľšaja sovetskaja enciklopedija. Díl 1 - 30. Moskva, 1978. Francová, E. Cestovní ruch. UP, Olomouc, 2003. Vysloužilová, E. - Machalová, E. Cvičebnice překladu pro rusisty II. Cestovní ruch. Turistika. Olomouc, 2003. Vavrečka, M. Ruština pro oblast cestovního ruchu. FF OU, Ostrava 1995, 2000. Celunová, J. - Tvrdíková, S. Ruština v hotelnictví, lázeňství a turismu. Praha, 2003. Syrov, P. I. Stranicy istoriji. Moskva, 1986. Turistické příručky.

Požadavky

Student samostatně pracuje s učebním textem, osvojuje si terminologické a faktografické znalosti a připravuje zadané texty. Ve výuce seminárním způsobem pracuje s vybranými texty. Zápočet získá student za 80 % účast ve výuce, za odevzdání prezentace jedné turistické destinace v Rusku a za absolvování obsáhlého písemného testu, kterým se prověří zvládnutí odborné terminologie, schopnosti tvořit souvislý ruský text a znalost faktografie.

Garant

Mgr. Vítězslav Vilímek, PhD.

Vyučující

Mgr. Vítězslav Vilímek, PhD.