Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruská obchodní korespondence (KRU / CROKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / CROKO - Ruská obchodní korespondence, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ruská úřední korespondence I. (formální náležitosti dopisů; typické formuláře).2. Ruská úřední korespondence II. (pozvání, poděkování, žádost, potvrzení, sdělení).3. Ruská úřední korespondence III. (žádost, odpověď na žádost).4. Ruská úřední korespondence IV. (nabídka, odpověď na nabídku; reklamace).5. Faxová zpráva, e-mail. Telefon. Objednávání hovoru. Mobilní telefon.6. Frekventované syntaktické a morfologické chyby v ruštině.7. Frekventované lexikální a stylistické chyby v ruštině.

Získané způsobilosti

V semináři se studenti seznámí s rozmanitými dokumenty a formuláři, které se používají v současné zahraniční obchodní činnosti. Studující se orientuje v rozšířeném repertoáru ruských slov a témat z oblastí podnikatelské ruštiny (ústní interakce, rozsah a ovládání slovní zásoby a zvukové stránky ruského jazyka), a dále rozvíjí poznatky z oblasti ruské obchodní korespondence, během semestru prokáže studující schopnost osvojování komunikativních dovedností a tematických znalostí, aktivně pracuje v hodinách a prokazuje vyhovující výsledky v rámci průběžně zadaných písemných úkolů. Studující pracuje samostatně s primární a sekundární literaturou, pravidelně odevzdává písemné úkoly. Během semestru se hodnotí vyhovující výsledky průběžných písemných úkolů s dodržením formální struktury a obsahové náplni různých typů ruských dopisů v oblasti podnikání a cestovního ruchu. Zápočet se uděluje za aktivní účast na seminářích a za vyhovující zpracování průběžně zadávaných písemných úkolů z oblasti podnikání a cestovního ruchu.

Literatura

Dynda, A. - Dyndová, E. Česko-ruská obchodní korespondence. Praha, 1998. Kupcevičová, J. Delovoje pismo. Úřední dopis. Učebno-praktičeskoje posobije po napisaniju delovych i kommerčeskich pisem. Ostrava, 2003. Vavrečka, M. - Kupcevičová, J. Obchodní korespondence v ruštině. Brno, 2005. Ždanova, I. S. - Romanovskaja, M. A. - Veličko, A. V. Obchodní ruština (česká verze). Praha, 1996. Cejnar, K. Ruský obchodní dopis. Písek, 1996. Sternin, I. A. (red.). Russkij jazyk dělovogo obščenija. Voroněž, 1995. Bajkova, L. - Skácel, J. Stilistika sovremennogo russkogo jazyka. Ostrava, 1994. Hutarová, H. - Horvátová, H. Úřední korespondence a jednání v ruštině. Praha, 1993. Miloslavskij, I. G. i kol. 10 urokov russkogo jazyka dlja biznesmenov. Moskva, 1992.

Požadavky

Zápočet bude udělen za aktivní účast na seminářích a za vyhovující zpracování průběžně zadávaných písemných úkolů (úředních dopisů), prezentace úředních dopisů, studium odborného textu v cizím a v českém jazyce.

Garant

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.