Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krátkodobá stáž v Rusku (KRU / EKSTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / EKSTR - Krátkodobá stáž v Rusku, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Současný ruský jazyk.2. Ruská jazyková mentalita.3. Praktická ruština.4. Ruská literatura.5. Současní ruští spisovatelé.6. Ruské reálie.7. Vybraná témata z ruské historie.8. Památky Nižního Novgorodu, Petrohradu a okolí (podle místa absolvování stáže).9. Cestovní ruch v Ruské federaci.

Získané způsobilosti

Prostřednictvím bezprostředního kontaktu student pozná reálné prostředí ruského jazyka a kultury. Je seznámen s kulturními památkami Ruska a každodenní realitou země, jejíž jazyk studuje.

Literatura

Lotman, Ju. M. Besedy o russkoj kuľture. Sankt-Peterburg, 1994. Švankmajer, M. Dějiny Ruska. Praha, 1996. Průvodce navštívených oblastí. Skokan, L. Reálie Ruska. Hradec Králové, 2005. null

Požadavky

Zápočet získává student na základě předložení osvědčení/certifikátu o absolvování měsíční stáže na partnerské univerzitě v Ruské federaci a za napsání hodnotící zprávy. Studenti jsou povinni se nahlásit před přihlášením předmětu vyučujícímu a seznámit se s podmínkami účasti.

Garant

Mgr. Vítězslav Vilímek, PhD.

Vyučující

Mgr. Vítězslav Vilímek, PhD.