Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikatelská ruština 1 (KRU / EPOR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / EPOR1 - Podnikatelská ruština 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Terminologické a pojmové jednotky tržní ekonomiky, sféry podnikání a obchodu.2. Česko-ruské obchodní kontakty.3. Praktické minimum pro sociokulturní adaptaci v RF.4. Praktické minimum pro sociokulturní adaptaci v ruském podnikatelském prostředí.5. Telefon - rychlý prostředek pro komunikaci v profesní sféře.6. Internet, ruské vyhledávací systémy.7. Elektronická pošta.8. Druhy a formy komunikace - verbální, neverbální komunikace.9. Pracovní komunikace.10. Projevy monologické.11. Druhy pracovních dialogů.12. Skupinová pracovní jednání.13. Opakování.

Získané způsobilosti

Orientuje se v obchodních vztazích mez RF a ČRPřekládá a interpretuje odborný ekonomický textZískává a rozvíjí dovednost pracovat samostatně s ruskými vyhledávacími systémyRozvíjí, upevňuje a prohlubuje komunikační kompetence v profesní ruštiněOsvojuje si řečovou etiketu a sociokulturní kompetence pro komunikaci v reálném ruském prostředí

Literatura

Azrilijan, A. N. a kol. Boľšoj ekonomičeskij slovar . Moskva, 1994. Šroufková, M. - Venclovská, M. - Pleský, R. Česko-ruský a rusko-český slovník. Praha, 1998. Vavrečka, M. - Rudincová, B. - Hrdlička, M. Česko-ruský slovník pro hospodářskou sféru. Praha, 1999. Lebedev, V. K. - Petuchova, Je. N. Delovaja pojezdka v Rossiju. Sankt-Peterburg, 2001. Manilovskij, R. G. Kratkij slovar´ ekonomičeskich terminov. Moskva, 1994. Markina, N. A. - Prochorov, Ju. Je. My pochoži, no my raznyje.. Moskva, 2006. Bogomolov, A. Novosti iz Rossiji, Russkij jazyk v sredstvach massovoj informaciji. Moskva, 2006. Mrověcová, L. Obchodní ruština. Brno, 2007. Ždanova, I. S. - Romanovskaja, M. A. - Veličko, A. V. Obchodní ruština (česká verze). Praha, 1996. Vavrečka, M. - Rudincová, B. - Hrdlička, M. Rusko-český slovník pro hospodářskou sféru. Praha, 1999. Klobukova, L. - Chavronina, S. - Michalkina, I. - Soltanovskaja, T. Russkij jazyk v delovom obščenii. American Council of Teachers of Russian, Washington, 1997. Anfilov, M. - Horvátová, M. Ruština pro ekonomy I-III. Praha, 1998. Csiriková, M.-Vysloužilová, E. Ruština v praxi. Praktický kurz ruského jazyka. Praha, 2002. Skljarevskaja, G. N. a kol. Tolkovyj slovar´ russkogo jazyka konca XX veka. Sankt-Peterburg, 1999. Skljarevskaja, G. N. a kol. Tolkovyj slovar´ sovremennogo russkogo jazyka. Jazykovyje izmenenija konca veka. Moskva, 2001. www.rambler.ruwww.yandex.ru

Požadavky

Zápočet získá student za aktivní práci v semináři, osvojení příslušných komunikativních dovedností (průběžně se kontroluje 3 písemnými testy s požadovanou 80% úspěšností; v případě nesplnění se test opakuje), za zpracování referátu v ruštině (jazykově a obsahově správné, formálně adekvátní) v rámci stanoveného obsahu předmětu a za závěrečný zápočtový test.

Garant

PhDr. Ljuba Mrověcová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ljuba Mrověcová, Ph.D.