Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruská obchodní korespondence (KRU / EROKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / EROKO - Ruská obchodní korespondence, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ruská úřední korespondence 1 (formální náležitosti dopisů; typické formuláře).2. Ruská úřední korespondence 2 (pozvání, poděkování, žádost, potvrzení, sdělení).3. Ruská úřední korespondence 3 (žádost, odpověď na žádost).4. Ruská úřední korespondence 4 (nabídka, odpověď na nabídku; reklamace).5. Faxová zpráva, e-mail. Telefon. Objednávání hovoru. Mobilní telefon.6. Frekventované syntaktické a morfologické chyby v ruštině.7. Frekventované lexikální a stylistické chyby v ruštině.

Získané způsobilosti

V semináři se studenti seznámí s rozmanitými dokumenty a formuláři, které se používají v současné zahraniční obchodní činnosti. Studující se orientuje v rozšířeném repertoáru ruských slov a témat z oblastí podnikatelské ruštiny (ústní interakce, rozsah a ovládání slovní zásoby a zvukové stránky ruského jazyka), a dále rozvíjí poznatky z oblasti ruské obchodní korespondence, během semestru prokáže studující schopnost osvojování komunikativních dovedností a tematických znalostí, aktivně pracuje v hodinách a prokazuje vyhovující výsledky v rámci průběžně zadaných písemných úkolů. Studující pracuje samostatně s primární a sekundární literaturou, pravidelně odevzdává písemné úkoly. Během semestru se hodnotí vyhovující výsledky průběžných písemných úkolů s dodržením formální struktury a obsahové náplni různých typů ruských dopisů v oblasti podnikání a cestovního ruchu. Zápočet se uděluje za aktivní účast na seminářích a za vyhovující zpracování průběžně zadávaných písemných úkolů z oblasti podnikání a cestovního ruchu.

Literatura

Bazvanova, T. N. - Orlova, T. K. Biznes-korrespondencija: posobije po obučeniju dělovomu pis mu. Moskva, 2009. Dynda, A. - Dyndová, E. Česko-ruská obchodní korespondence. Praha, 1998. Kupcevičová, J. Delovoje pismo. Úřední dopis. Učebno-praktičeskoje posobije po napisaniju delovych i kommerčeskich pisem. Ostrava, 2003. Dělovyje pisma i E-mail. Moskva, 2006. Ždanova, A. A., Ždanova, I. F. Dělovyje pis ma i kontrakty. Moskva, 2010. Karepina, A. Iskusstvo dělovogo pis ma. Zakony, chitrosti, instrumenty. Moskva, 2010. Vavrečka, M. - Kupcevičová, J. Obchodní korespondence v ruštině. Brno, 2005. Ždanova, I. S. - Romanovskaja, M. A. - Veličko, A. V. Obchodní ruština (česká verze). Praha, 1996. Cejnar, K. Ruský obchodní dopis. Písek, 1996. Sternin, I. A. (red.). Russkij jazyk dělovogo obščenija. Voroněž, 1995. Rogožin, M. Ju. Sovremennoje dělovoje pismo. Moskva, 2009. Bajkova, L. - Skácel, J. Stilistika sovremennogo russkogo jazyka. Ostrava, 1994. Hutarová, H. - Horvátová, H. Úřední korespondence a jednání v ruštině. Praha, 1993. Miloslavskij, I. G. i kol. 10 urokov russkogo jazyka dlja biznesmenov. Moskva, 1992.

Požadavky

Zápočet bude udělen za aktivní účast na seminářích a za vyhovující zpracování průběžně zadávaných písemných úkolů (úředních dopisů), prezentace úředních dopisů, studium odborného textu v cizím a v českém jazyce.

Garant

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.