Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzační cvičení 1 (KRU / FKC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / FKC1 - Konverzační cvičení 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rodina. Rodinní příslušníci. Rodinné vztahy 1.2. Rodina. Rodinní příslušníci. Rodinné vztahy 2.3. Rodina a příbuzenstvo, příbuzenské vztahy a tradice 1.4. Rodina a příbuzenstvo, příbuzenské vztahy a tradice 2.5. Člověk. Povaha a temperament.6. Emocionální a intelektuální život člověka.7. Člověk a společnost.8. Zevnějšek člověka, portrét ve výtvarném umění (malba, sochařství), literatuře, fotografii a filmovém umění.9. Vzdělávání, školství.10. Vzdělávání, rekvalifikace, zaměstnání.11. Práce, zaměstnání a povolání.12. Úřad práce, systém sociálních podpor.

Získané způsobilosti

Studující se orientuje v základním repertoáru ruských slov a témat, je schopen v omezené míře správně tvořit a užívat jednoduché věty, klást jednoduché otázky a odpovídat na ně.Studující pracuje samostatně s primární a sekundární literaturou, připravuje prezentace na seminář podle zadaných ústních úkolů a zpracování, je schopen o zvoleném tématu diskutovat, odevzdává pravidelně písemné úkoly. Během semestru se hodnotí vyhovující výsledky průběžných písemných testů. Na závěr semestru absolvuje ústní zápočtový pohovor test a předloží eseje v ruštině (v rozsahu max. 3 stran) na zadané téma.

Literatura

Rykovská, M. - Svobodová, J. - Vyčichlová, E. Cvičebnice ruštiny I-II. Plzeň, 1996. Žofková, H. Česko-ruská konverzace. Voznice, 2003. Hrdlička, M. - Gorškova, S. - Krylova, N. Davajte pogovorim. Praha, 1984. Akišina, A. A. - Akišina, T. Je. Emocii i mnenija: vyraženije čuvstv v russkom jazyke. Posobije po razvitiju ustnoj reči. Moskva, 2008. Brčáková, D. - Mistrová, V. - Arapova, N. Govorite po-russki. Voznice, 2000. Akišina, A. A.- Akišina, T. Je. Grammatika čuvstv. Posobije po razvitiju russkoj reči. Moskva, 2010. Vysloužilová, E. Nezapomínejme ruštinu: ruská konverzace a základy translatologie pro středně pokročilé. Olomouc, 2000. Skorochodov, L. Ju. - Chorochodina, O. V. Okno v Rossiju 1-2. Sankt-Peterburg, 2004. Čagina, O. V. Pogovorim o sebe. Posobije po razvitiju reči dlja inostrancev. Moskva, 2008. Mrhačová, E. - Markuš, J. A. - Opělová, M. - Vavrečka, M. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl II, část A, B. Praha, 1988. Fozikoš, A. - Reiterová, T. Reálie rusky mluvících zemí. Plzeň, 1998. Horvatová, M. Ruská konverzace. Praha, 2004. Kupcevičová, J. Ruská řečová etiketa. Ostrava, 2004. Kupcevičová, J. - Vilímek, V. Ruská řečová etiketa. Ostrava, 2006. Svobodová, J. - Rykovská, M. Ruský jazyk pro začátečníky 1-2. Plzeň, 2000. Russkaja razgovornaja reč v situacijach. Soubor obrázkových učebních materiálů. Moskva, 1990. Višňakov, S. A. Russkij jazyk kak inostrannyj. Moskva, 2000. Formanovskaja, N. I. Russkij rečevoj etiket. Moskva, 2002. Basko, N. V. Russkije frazeologizmy - legko i interesno. Moskva, 2003. Basko, N. V. Russkije frazeologizmy v situacijach obščenija. Učebnoje posobije po razvitiju reči. Moskva, 2011. Ruština do ucha. Eddica, 2004. Csiriková, M.-Vysloužilová, E. Ruština v praxi. Praktický kurz ruského jazyka. Praha, 2002. Jarancev, R. I., Gorbačeva, I. I. Sbornik upražnenij po russkoj frazeologii: Emocii i čuvstva čeloveka. Moskva, 2009. Jarancev, R. I., Gorbačeva, I. I. Sbornik upražnenij po russkoj frazeologii: Svojstva i kačestva čeloveka. Moskva, 2009.

Požadavky

Osvojování komunikativních dovedností a tematicko-zeměpisných znalostí je hodnoceno zápočtem, udělovaným studentům za aktivní práci a vyhovující výsledky průběžně zadaných ústních a písemných úkolů, za napsání eseje v ruštině (v rozsahu 3 stran) na zadané téma, za prezentaci zpracovaných mini témat.

Garant

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.