Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzační cvičení 3 (KRU / KKC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / KKC3 - Konverzační cvičení 3, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Oblékání a móda I. Oblečení a obuv.2. Oblékání a móda II. Galanterie, módní doplňky.3. Oblékání a móda III. Vkus a kýč.4. Zdraví a zdravotnictví I.5. Zdraví a zdravotnictví II.6. Systém zdravotního pojištění.7. Rehabilitační a lázeňská péče v RF a ČR.8. Stravování.9. Stravování veřejné (restaurace, menza, závodní jídelna).10. Stravování v domácnosti.11. Stravování. Pohostinnost. Na návštěvě.12. Ruské kulinářství v porovnání s českým (ruská pohostinnost).

Získané způsobilosti

Studující se orientuje v rozšířeném repertoáru ruských slov a témat, (ústní interakce, porozumění rodilému mluvčímu, rozsah a ovládání slovní zásoby a zvukové stránky ruského jazyka), během semestru prokáže schopnost osvojování komunikativních dovedností a tematických znalostí, aktivně pracuje v hodinách a prokazuje vyhovující výsledky v rámci průběžně zadaných ústních a písemných úkolů. Studující pracuje samostatně s primární a sekundární literaturou, připravuje prezentace na seminář podle zadaných ústních úkolů a zpracování, je schopen o zvoleném tématu diskutovat, pravidelně odevzdává písemné úkoly. Během semestru hodnotí se vyhovující výsledky průběžných písemných testů. Na závěr semestru absolvuje ústní zápočtový pohovor, test a předloží eseje v ruštině (v rozsahu max. 3 stran) na zadané téma.

Literatura

Rykovská, M. - Svobodová, J. - Vyčichlová, E. Cvičebnice ruštiny I-II. Plzeň, 1996. Žofková, H. Česko-ruská konverzace. Voznice, 2003. Brčáková, D. - Mistrová, V. - Arapova, N. Govorite po-russki. Voznice, 2000. Skácel, J. - Mrhačová, E. - Ries, L. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl I, část A, B. VN MON, Praha 1987. Mrhačová, E. - Markuš, J. A. - Opělová, M. - Vavrečka, M. Praktická cvičení z ruského jazyka. Díl II, část A, B. Praha, 1988. Fozikoš, A. - Reiterová, T. Reálie rusky mluvících zemí. Plzeň, 1998. Kupcevičová, J. Ruská řečová etiketa. Ostrava, 2004. Russkaja razgovornaja reč v situacijach. Soubor obrázkových učebních materiálů. Moskva, 1990. Formanovskaja, N. I. Russkij rečevoj etiket. Moskva, 2002.

Požadavky

Osvojování komunikativních dovedností a tematicko-zeměpisných znalostí je hodnoceno zápočtem, udělovaným studentům za aktivní práci a vyhovující výsledky průběžně zadaných ústních a písemných úkolů, za napsání eseje v ruštině (v rozsahu 3 stran) na zadané téma, za prezentaci zpracovaných mini témat.

Garant

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jelena Kupcevičová, Ph.D.