Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština - rozvíjející kurz (KRU / RUA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / RUA2 - Ruština - rozvíjející kurz, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seminář. Cíle a požadavky, doporučená literatura2. Město - historie. Minulý čas.3. Město - současnost. Skloňování podstatných jmen.4. Orientace ve městě. Slovesa pohybu.5. Nákupy. Zjišťování ceny zboží. Peníze, číslovky. Vyjadřování přibližnosti.6. Rychlé občerstvení. Internacionalizmy, anglicizmy.7. V restauraci. Objednávka jídla a pití. Slovesa nepravidelná.8. V hotelu. Rezervace pokoje. Služby v hotelu.9. Cestování. Plánování cesty do RF. Budoucí čas.10. Zajímavá místa v Rusku.11. Příroda v Rusku. Roční období.12. Počasí. Vyjádření časových údajů. Datum a letopočet. Hodiny.13.Zápočtový diktát-vyhodnocení,udělování zápočtů

Získané způsobilosti

Student zná specifika zvukové a grafické stránky ruštiny. Ovládá základní slovní zásobu. Je schopen se jednoduše vyjadřovat při každodenní komunikaci. Orientuje se v základních ruských reáliích.

Literatura

Vavrečka, M. - Rudincová, B. - Hrdlička, M. Česko-ruský a Rusko-český slovník pro hospodářskou sféru. Praha, 1999. Jelínek, J. a kol. Raduga I. Plzeň, 1996. Jelínek S., Alexejeva, Hřibková, Žofková. Raduga po-novomu 1 - učebnice /A1/ - Raduga nově. Plzeň, 2007. Balcar, M. Ruská gramatika v kostce. Praha, 1997.

Požadavky

Pro zápočet se vyžaduje 70% účast ve výuce v průběhu semestru. Zápočet se uděluje dále na základě písemného testu, který student splní minimálně se 60% úspěšností.

Vyučující

Mgr. Anna FusikováMgr. Lukáš Plesníkdoc. PhDr. Jan Vorel, Ph.D.