Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář translatolog. výzkumných metod (KRU / STV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / STV - Seminář translatolog. výzkumných metod, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod a formulování individuálního cíle studenta.2. Struktura a časový plán individuální výzkumné práce.3. Zdroje vědeckých informací. Databáze, knihovní systémy, terénní výzkum (podle zaměření individuálního úkolu studenta).4. Citace a parafráze. Citační norma.5. Kritický přístup ke zdrojům a pramenům.6. Vědecká hypotéza.7. Metodika výzkumu ve studovaném oboru.8. Vědecké metody zkoumání zvoleného problému.9. Proces analýzy problému.10. Proces syntézy a formulování závěrů.11. Principy vědecké diskuze a recenzního řízení.12. Klíčová slova, anotace a resumé. Teze konferenčního vystoupení. Posterová prezentace.13. Zhodnocení výsledku tvůrčí práce studenta.

Získané způsobilosti

Umí pracovat s literaturou. Získává schopnost analytického myšlení. Ke zkoumanému problému je schopen aplikovat adekvátní metodický přístup. Má schopnost vědeckého vyjadřování. Umí zformulovat syntetizující závěry.

Literatura

Meško, D., Katuščák, D., Findra, J. a kol. Akademická příručka. Martin, 2006. ISBN 80-8063-219-7.dle domluvy s vyučujícím.

Požadavky

Zápočet získává student za aktivní účast na individuálních nebo skupinových konzultacích plánovaných vyučujícím, účast na doporučených hostovských přednáškách, za přípravu zadaných úkolů a za aktivní prezentaci výsledků vlastní výzkumné činnosti na konferenci, za publikaci výsledků nebo za účast na řešení projektu (konkrétně podle individuálního cíle formulovaného na počátku seminární výuky). Před zapsáním předmětu si musí student dohodnout konkrétního vyučujícího (odborného vedoucího) a zkoumané téma.

Garant

Mgr. Vítězslav Vilímek, PhD.