Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ-část-Ruský jazyk a lit. s didaktikou (KRU / SZN1U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRU / SZN1U - SZZ-část-Ruský jazyk a lit. s didaktikou, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní závěrečná zkouška má část písemnou a ústní.Písemná část:Předmětem písemné části státní závěrečné zkoušky je stylistická analýza textu a esej na zadané téma, vše v rozsahu nejméně 5 stran formátu A4.Ústní část:K ústní části státní závěrečné zkoušky může student přistoupit jen za předpokladu úspěšného absolvování pí-semné části a úspěšné obhajoby diplomové práce (v ruštině), pokud si ji zvolí v tomto oboru. Student musí prokázat velmi dobrou jazykovou úroveň, znalost odborné terminologie a schopnost jejího adekvátního používání a rovněž velmi dobrou celkovou orientaci v dané problematice na úrovni uživatele C1.Ústní část státní závěrečné zkoušky prověřuje teoretické znalosti, které student získal jak během studia v navazujícím magisterském studijním programu, tak i znalosti získané v profilujících předmětech bakalářského studia a skládá se ze tří částí:Lingvistická část je zaměřena na problematiku ruského jazyka v synchronním a diachronním průřezu a zahrnuje problematiku z oblasti ruské fonetiky a fonologie, morfologie, lexikologie, syntaxe, stylistiky a vývoje ruského jazyka.Literárněvědná část prověřuje znalosti studentů z teorie a dějin ruské literatury a obsahuje i tematické okruhy ze starší a současné ruské literatury.Didaktická část zahrnuje problematiku didaktiky výuky ruštiny jako cizího jazyka.

Získané způsobilosti

Student prokazuje, že dosáhl úrovně jazykové kompetence zkušeného uživatele jazyka - C1 (podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky) a že má znalosti v oblasti ruské jazykovědy, literatury a didaktiky ruského jazyka. Lingvistická a literárněvědná část státní závěrečné zkoušky probíhají v ruštině, didaktická část probíhá v češtině.

Literatura

Literatura je uvedena v sylabech předmětů, jejichž obsah je součástí státní závěrečné zkoušky.

Požadavky

V průběhu státní závěrečné zkoušky student musí prokázat velmi dobrou jazykovou úroveň, znalost odborné terminologie a schopnost jejího adekvátního používání na úrovni zkušeného uživatele C1. Student rovněž prokáže znalosti v oblasti ruské jazykovědy, literární vědy a didaktiky ruštiny jako cizího jazyka.