Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy neziskového sektoru (KSE / APVES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / APVES - Aktuální problémy neziskového sektoru, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Novely a nové zákony v oblasti VS 2. Změny neziskového prostředí a nové možnosti financování 3. Změny v účetnictví veřejného sektoru 4. Grantová politika, sbírky, lobbing 5. Trendy a změny ve veřejném sektoru v EU a ve světě 6. Perspektivy vývoje veřejného sektoru a občanské společnosti 7. Dobrovolnictví

Získané způsobilosti

Studenti budou mít základní znalost aktuálních problémů neziskového sektoru. Po absolvování semináře se budou studenti orientovat v problematice neziskového sektoru a občanské společnosti, budou umět pojmenovat problémy, kriticky je zhodnotit a diskutovat o nich, což by jim mělo poskytnout nezbytný základ pro jejich další působení v neziskovém sektoru. Dále budou analyzovány a probírány jednotlivé strátnicové otázky z okruhu Neziskový sektor.

Literatura

Ecconnet: portál občanského sektoru / civil sector portal - http://zpravodajstvi.ecn.cz/. Nadace rozvoje občanské společnosti / Civil Society Development Foundation - http://www.nros.cz/cs/. Neziskovky.cz - Portál Informačního centra neziskových organizací / Portal of Information Centre of NGOs - http://www.neziskovky.cz/. On-line katalogy knihoven / On-line library catalogs. Třetí patro: informační portál neziskového sektoru pro veřejnost i oborníky / Third floor: non-profit information portal for the public and experts - http://www.tretipatro.cz/.

Požadavky

Prezence na seminářích, prezentace, seminární práce v požadovaném rozsahu

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.