Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a řízení firmy 4 (KSE / FEKO4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / FEKO4 - Ekonomika a řízení firmy 4, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Financování podniku.2. Finanční plánování a finanční analýza podniku.3. Neziskové organizace, charakteristika a typy neziskových organizací.4. Specifika firem - malé a střední firmy, výrobní, obchodní a bankovní firmy.5. Sdružování podniků.6. Sanace a zánik podniku.7. Inovace a inovační procesy v podniku.8. Strategická východiska marketingového přístupu, marketingové plánování.9. Vliv státu na fungování podniku.10. Státní rozpočet a fiskální politika.11. Daně a daňová politika, daně v podnikání.12. Inflace, ceny a cenová politika, tvorba cen.13. Trh práce, mzdy a politika zaměstnanosti, povinnosti zaměstnavatele.

Získané způsobilosti

Student navazuje na znalosti nabyté z předmětu KPS/FEKO3. Po absolvování předmětu získává hlubší poznatky z podnikové ekonomiky.V rámci cvičení se aktivně zapojuje do řešené problematiky, zpracovává, prezentuje a odevzdává práci. Získané znalosti a analyticko-syntetické schopnosti interpretuje a využívá v rámci ústní zkoušky.

Literatura

Halásková, R. Ekonomika a řízení firmy 1 (studijní opora). Ostrava: FF OU, 2004. Halásková, R. Ekonomika a řízení firmy 2 (studijní opora). Ostrava: FF OU, 2004. Vlček, J. a kol. Ekonomie a ekonomika. Praha: ASPI, 2003. Poláčková, Z. Fundraisingové aktivity. Praha, 2005. Malach, A. a kol. Jak podnikat po vstupu do EU. Praha: Grada Publishing, 2005. Liška, V. a kol. Makroekonomie. Praha: Professional Publishing, 2002. Holman, R. Makroekonomie. C. H. Beck, 2004. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2007. Rektořík, J. Organizace neziskového sektoru - základy ekonomiky, teorie a řízení. Praha: Ekopress, 2004. Veber, J. Srpová, H. Podnikání malé a střední firmy. Praha: Grada Publishing, 2008. Synek, M. a kol. Podniková ekonomika. Praha: C. H. Beck, 2007.

Požadavky

Pro úspěšné absolvování předmětu je podmínkou prezentace a odevzdání závěrečné práce na zadané téma a vykonání ústní zkoušky.

Garant

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.