Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a řízení firmy 1 (KSE / KEKO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / KEKO1 - Ekonomika a řízení firmy 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do ekonomie, základní pojmy a východiska.2. Produkce výrobků a služeb a jejich směna.3. Trh a principy tržního mechanismu.4. Peníze.5. Chování spotřebitele na trhu zboží a služeb.6. Firma a její chování na trhu.7. Výroba, náklady a zisk firmy.8. Trh práce a nezaměstnanost.9. Trh půdy a kapitálu.10. Předmět makroekonomie, makroekonomické výstupy a veličiny.11. Inflace.12. Fiskální a monetární politika státu.13. Základy mezinárodní ekonomie.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získává základní znalosti v oblasti mikro a makroekonomie.Orientuje se v základních ekonomických kategoriích a souvislostech.

Literatura

Halásková, R. Ekonomika a řízení firmy 1 (studijní opora). Ostrava: FF OU, 2004. Frank, R. H., Bernanke, B. S. Ekonomie. Praha: Grada Publishing, 2003. Vlček, J. a kol. Ekonomie a ekonomika. Praha: ASPI Publishing, 2003. Wagnerová, E. a kol. Ekonomika a řízení podniku. Karviná: Slezská univerzita v Opavě, 2002. Holman, R. Makroekonomie. Praha: C. H. Beck, 2004. Holman, R. Mikroekonomie. Praha: C. H. Beck, 2004. Macáková, L. a kol. Mikroekonomie - základní kurs. Melandrium Slaný, 2002. Gillespie, A. Přehled ekonomie. Praha: Portál, 2002. Jurečka, V. Úvod do ekonomie. Ostrava VŠB, 2011.

Požadavky

Pro úspěšné splnění předmětu je podmínkou absolvování zápočtového testu.

Garant

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.