Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a řízení firmy 3 (KSE / KEKO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / KEKO3 - Ekonomika a řízení firmy 3, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky - trh a podnikání.2. Chování firmy na trhu v podmínkách dokonalé a nedokonalé konkurence.3. Strategie podniku.4. Poslání a cíle podniku.5. Externí analýza podniku.6. Interní analýza podniku.7. Strategická analýza, SWOT analýza.8. Druhy podniků, organizace podniku, organizační struktura podniku.9. Vedení lidí.10. Kontrolování a kontrola.11. Majetková a kapitálová struktura podniku.12. Náklady, výnosy, hospodářský výsledek podniku.13. Investiční činnost podniku.

Získané způsobilosti

Student navazuje na znalosti nabyté z předmětu KPS/AEKO 2 Po absolvování předmětu získává širší poznatky z podnikové ekonomiky.V rámci cvičení se aktivně zapojuje do řešené problematiky, zpracovává, prezentuje a odevzdává zápočtovou práci.

Literatura

Halásková, R. Ekonomika a řízení firmy I., II. část (studijní opory). Ostrava: FF OU, 2004. Vlček, J. a kol. Ekonomie a ekonomika. Praha: ASPI, 2003. Valach, J. a kol. Finanční řízení podniku. Praha: Ekopress, 1999. Košťan, P., Šuleř, O. Firemní strategie, plánování a realizace. Praha: Computer Press, 2002. Malach, A. a kol. Jak podnikat po vstupu do EU. Praha: Grada Publishing, 2005. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2003. Veber, J., Srpová, H. Podnikání malé a střední firmy. Praha: Grada Publishing, 2005. Synek, M. a kol. Podniková ekonomika. Praha: C. H. Beck, 2002. Dedouchová, M. Strategie podniku. Praha: C. H. Beck, 2001. Souček, Z. Úspěšné zavádění strategického řízení firmy. Praha: Profesional Publishing, 2003.

Požadavky

Pro úspěšné absolvování předmětu a udělení zápočtu je podmínkou aktivní účast při řešení problematiky na hodinách, prezentace a odevzdání zápočtové práce na zadané téma, krátký kontrolní test.

Garant

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Vavrečka, Ph.D.