Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení neziskového sektoru (KSE / KPROJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / KPROJ - Projektové řízení neziskového sektoru, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Grantové žádosti a projekty2) Proces přidělování dotací3) Projektový cyklus4) Plánování projektu5) Situační analýzy6) Logický rámec7) Vztah programu a projektu8) Finanční řízení a rozpočet9) Předprojektové fáze 10) Poprojektové fáze

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvováni vybaveni základními pojmy a praktickými dovednostmi, které jsou nezbytné pro efektivní projektový management v neziskové organizaci. Budou schopni popsat alternativní modely a strategie projektového plánování a managementu, vysvětlit proces projektového cyklu a prokázat základní pojmové a analytické dovednosti projektování, zahrnující analýzu zainteresovaných skupin, analýzu rizik, atd. Taktéž budou schopni prokázat základní analytické dovednosti projektování zahrnující SWOT analýzu, analýzu potřebnosti, tvorbu rozpočtu, plánování a zhodnocení projektu, atd. Studenti získají schopnosti tvořit nové myšlenky a ideje, navrhovat a řídit projekty a tyto pak aplikovat v praktických situacích. Dále je u nich podporována schopnost nezávislé týmové práce.Studenti získají komunikační a organizační kompetence, které budou moci použít v praxi zejména jako řídící pracovníci nevládních neziskových organizací a fundraiseři.

Literatura

LEWIS, J.P. Fundamentals of Project Management. New York: AMACOM, 2007. Schumacher, D. Get Funded. California, 1992. Kostolanyi, I. Jak napsat žádost o grant. Baltimore, 1997. Vašák, Z. Logický rámec - metodická příručka. Praha, 2004. KNUTSON, J., BITZ, I. Project management: how to plan and manage successful projects. , New York: AMACOM, 1991. Němec, V. Projektový management. Praha: Grada, 2002. Svozilová, A. Projektový management. Praha: Grada, 2006. Newton, R. Úspěšný projektový manažer. Praha: Grada, 2008. BAKER, S., BAKER, S., CAMPBELL, G.M. Complete idiot s guide to project management. New york: Alpha books, 2003. Doležal, J., Lacko, B., Máchal, P. a kol. Projektový management podle IPMA. Praha: Grada, 2009. Řídící orgán OP VK. Příručka pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. verze 6; datum platnosti 21. 10. 2009. Abrignani, B. a kol. T-kit 3: Řízení projektu. Praha: Galio Crossmedia, 2007.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.