Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci 1 (KSE / KSBP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / KSBP1 - Seminář k bakalářské práci 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizační zajištění:Tutoriál rozšiřuje znalosti studentů získané studiem 2 distančních textů (studentům jsou k dispozici na www stránkách katedry spolu s harmonogramem přímé výuky) zejména o témata, která distanční texty neobsahují, zaměřuje se na stěžejní poznatky konkrétních témat, na témata problémová. Tutoriál je veden aktivními metodami učení, umožňuje diskuzi opírající se o prostudovanou literaturu, uvedení konkrétních příkladů z praxe, skupinovou práci při řešení problémových témat. Tutoriál si také klade za cíl motivovat studenty k systematickému samostatnému studiu. Studenti mohou využívat ke konzultacím (individuálním a skupinovým) také konzultační hodiny vyučujících určené pro KSDistanční studium (témata jsou konkretizována v distančních textech):Práce s literaturouAplikace obecné metodologie věd do sociální práceOrganizační zajištění:Distanční výuka probíhá formou samostudia opírajícího se o 2 návodné distanční texty zahrnující problémové otázky, příklady a úkoly k řešení (s řešením i k zamyšlení), korespondenční úkoly, odkazy na další studijní zdroje. Studenti mohou využívat zdroje dostupné v univerzitní studovně a studovně FF OU, také komunikaci s vyučujícím prostřednictvím e-mailu. Na Portálu OU jsou zveřejněny okruhy poznatků požadovaných ke zkoušce.

Získané způsobilosti

Student se naučí pracovat předepsaným způsobem s domácí i zahraniční literaturou. Smysluplně strukturovat závěrečnou práci. Orientovat se v teoretické problematice hlavních odborných pojmů připravované závěrečné práce. Student získá přehled o metodologických postupech v oblasti, kterou se bude zabývat.

Literatura

DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha : SLON, 1993. HENDL, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Analýza a metaanalýza dat. Praha : Portál, 2004. Směrnice rektora č. 61/2004 o jednotné formální úpravě vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha : Sociologické nakladatelství, 2005. ŠIMEK, D., KUBÁTOVÁ, H. Od abstraktu do závěrečné práce. Jak psát (a možná i napsat ) závěrečnou práci ve společensko vědních oborech. Olomouc : Univerzita Palackého, 2002. LOUČKOVÁ, I. Směrem k integrovaným strategiím nejen ve výzkumu v sociální práci. Sociologický časopis, 2001. ŘEHÁK, J. Závěrečné zprávy sociologického výzkumu (struktura a pravidla pro jejich přípravu). Sociologický časopis 4/1971, 1985.

Požadavky

Zpracování projektu bakalářské práce včetně výchozího seznamu odborné literatury, aktivní účast v diskusi. Definování základních pojmů a zpracování teoretických východisek řešeného problému v rozsahu cca 10-15 stran textu.

Garant

Dr. phil. Nicole Horáková - Hirschlerová, M.A.

Vyučující

Dr. phil. Nicole Horáková - Hirschlerová, M.A.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.