Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové řízení neziskového sektoru (KSE / PETRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / PETRA - Projektové řízení neziskového sektoru, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Grantové žádosti a projekty2) Proces přidělování dotací3) Projektový cyklus4) Plánování projektu5) Situační analýzy6) Logický rámec7) Vztah programu a projektu8) Finanční řízení a rozpočet9) Předprojektové fáze10) Poprojektové fáze

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvováni vybaveni základními pojmy a praktickými dovednostmi, které jsou nezbytné pro efektivní projektový management v neziskové organizaci. Budou schopni popsat alternativní modely a strategie projektového plánování a managementu, vysvětlit proces projektového cyklu a prokázat základní pojmové a analytické dovednosti projektování, zahrnující analýzu zainteresovaných skupin, analýzu rizik, atd. Taktéž budou schopni prokázat základní analytické dovednosti projektování zahrnující SWOT analýzu, analýzu potřebnosti, tvorbu rozpočtu, plánování a zhodnocení projektu, atd. Studenti získají schopnosti tvořit nové myšlenky a ideje, navrhovat a řídit projekty a tyto pak aplikovat v praktických situacích. Dále je u nich podporována schopnost nezávislé týmové práce.Studenti získají komunikační a organizační kompetence, které budou moci použít v praxi zejména jako řídící pracovníci nevládních neziskových organizací a fundraiseři.

Literatura

Schumacher, D. Get Funded. California, 1992. Robinson, A. Grasroots Grants. San Francisco, 1996. http://www.neziskovky,cz. Kostolanyi, I. Jak napsat žádost o grant. Baltimore, 1997. Vašák, Z. Logický rámec - metodická příručka. Praha, 2004. Maxwell, M. Marketing the Nonprofit. San Francisco, 1997. Němec, V. Projektový management. Praha: Grada, 2002. Křížová, B, Šolcová, I. Příručka pro žadatele o finanční podporu grantových projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Praha, 2005. Švrčinová, P. Řízení neziskových organizací I. - projektové řízení. Ostrava, 2007. Rosenau, M. D. Řízení projektů. Praha: Computer Press, 2000. ISBN 80-7226-218-1.Kizáková, H. Terminologie neziskového sektoru. Praha, 1997. Wright, B. The Not-For-Profit CEO. Portland, 1993. Křížková, M., Syrůček, O. Základní principy a přípravy projektů v rámci strukturálních fondů EU. Praha, 2004.

Požadavky

Studenti mají k získání zkoušky povinnost podílet se na realizaci skupinového projektu a vyhotovení dílčích zpráv a závěrečné zprávy, která musí být odevzdána vyučujícímu na CD včetně tiskové zprávy o projektu a fotodokumentace a prezentovaná na společné hodině. Bez splnění tohoto bodu nemůže být udělena výsledná známka.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marek Schneider, Ph.D.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.