Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přesvědčování a manipulace v žurn. disk. (KSE / PREMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / PREMA - Přesvědčování a manipulace v žurn. disk., Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Masová komunikace2. Média masové komunikace3. Modely masové komunikace4. Persvaze a manipulace5. Argumenty racionální6. Quasi argumenty (falešné argumenty)7. Persvazivní strategie8. Propaganda a persvaze9. Vizuální persvaze10. Persvaze a manipulace ve zpravodajství11. Persvaze a manipulace v publicistice12. Symbióza žurnalistického a reklamního diskurzu13. Bulvární média a manipulace

Literatura

GOLDBERG, B. Jak novináři manipulují. Praha:Ideál, 2005. ČMEJRKOVÁ, S. aj. Jazyk, média a politika. Praha Academia, 2003. BARTOŠEK, J. Jazyk současné české politiky. Olomouc: Univerzita Palackého, 1993. URBANCOVÁ, L. Premeny úvodníka v časopisoch. In Regulacyjna funkcja tekstów. Łodż ,s. 195-198, 2000. JOWETT, G. and O´DONNELL, V. Propaganda and Persuasion. London: Sage, 1999. Kolektiv autorů. Zpravodajství v médiích. Praha:Karolinum, 2001. Jirák, J., Köpplová, B. Média a společnost. Praha: Portál, 2003. JIRÁK, J. - ŘÍCHOVÁ, B. Politická komunikace a média. Praha: Karolinum, 2000.

Požadavky

Studenti budou hodnoceni na základě své aktivní participace na práci ve výuce, která bude spočívat v analýze persvazivních a manipulačních technik (prostředků a strategií) ve vybraném médiu masové komunikace (rozhlas, televize, noviny, časopisy a/nebo internet). Na závěr semestru zápočtový pohovor, během něhož předvede své teoretické i praktické znalosti ze studia předmětu a ze základní literatury na dané téma.

Garant

doc. PhDr. Hana Srpová, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Hana Srpová, CSc.doc. PhDr. Hana Srpová, CSc.