Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci 1 (KSE / RSBP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSE / RSBP1 - Seminář k bakalářské práci 1, Filozofická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvodní seznámení s náplní semináře, stanovení požadavků.2. Formální náležitosti závěrečné práce a zákonné normy.3. Práce s literaturou, seznámení s citačními normami.4. Rozprava nad zadanými tématy.5.-6. Diskuse nad možnými metodami výzkumu.7. Adekvátnost zvažovaných metod vzhledem k řešeným tématům.8. Strukturace práce, její formální stránka, úloha jednotlivých kapitol v celku práce.9.-10. Kontrola vypracovaných základních pojmů a diskuse k nim.11.-12. Prezentace vybrané kapitoly s důrazem na práci s literaturou.13. Zhodnocení semináře.

Získané způsobilosti

Student dokáže smysluplně strukturovat bakalářskou práci, přičemž je schopen se orientovat v teoretické problematice odborných pojmů připravované práce. Naučí se pracovat předepsaným způsobem s literaturou (domácí i zahraniční) a dokáže se taktéž orientovat v základních metodologických postupech, které jsou pro zpracování bakalářské práce důležité.

Literatura

Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 1993. HENDL, J. Kvalitativní výzkum. Základní metody a aplikace. Praha : Portál, 2005. Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Analýza a metaanalýza dat. Praha, 2004. Šanderová, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. MIOVSKÝ, M. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1362-4.Šimek, D., Kubátová, H. Od abstraktu do závěrečné práce. Jak psát (a možná i napsat) závěrečnou práci ve společensko vědních oborech. Olomouc, 2002. Punch, K.F. Úspěšný návrh výzkumu. Praha: Portál, 2008.

Požadavky

Student musí během semestru připravit a představit jasnou koncepci svého projektu, včetně seznamu odborné literatury, aktivní účast v diskusi. Definování cíle bakalářské práce, základních pojmů a zpracování teoretických východisek řešeného problému v rozsahu cca 10-15 stran textu. Zejména by měl prokázat jeho teoretickou promyšlenost, případně pak praktickou realizovatelnost či přímou návaznost na aktivity organizace, v níž tento projekt hodlá uskutečnit.

Garant

Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marek Schneider, Ph.D.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.