Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie spol.věd a soc.práce (FSS / 44PAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSS / 44PAT - Teorie spol.věd a soc.práce, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude klást důraz jednak na analýzu pojmů stojících na pomezí sociologie, sociální politiky a sociální práce, jednak na tvorbu vybraných světových autorů (především z anglicky a německy mluvících oblastí), která se v naznačené oblasti pohybuje.

Literatura

Bottomore, T. Nisbet, R. A History of Sociological Analysis. London: Heinemann, 1979. Giddens, A. Capitalism and modern social Theory. Cambridge: Cambridge University Press, 1971. Keller, J. Exkluze jako sociální problém a jako otázka metodologická. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2014. ISBN 978-80-7464-490-0.Keller, J. Nová sociální rizika. Praha: SLON, 2011. Keller, J. Tři sociální světy. Praha : Slon, 2010. ISBN 978-80-7419-031-5.Featherstone,M. Consumer Culture and Postmodernism. London: Sage Publications, 1991. Offe, C. Contradictions of the Walfare State. Cambridge: The MIT Press, 1984. ZEITLIN, I., M. Ideology and the Development of Sociological Theory. Toronto: Prentice Hall, 2001. Gane, N. Max Weber and Postmodern Theory. New York: Palgrave, 2002. ESPING-ANDERSEN, G. Social Foundations of Postindustrial Economics. Oxford: Oxford University Press, 1999. CASTELLS, M. The Rise of the Network Society. Oxford, Blackwell Publisher, 1996.

Požadavky

Studenti budou vedeni k samostatné práci s doporučenými zdroji. Výstupy této práce v podobě kratších kritických studií na vybraná témata budou individuálně i skupinově diskutovány. Kromě toho budou seznamováni s nejnovější časopiseckou produkcí v relevantních jazykových oblastech a metodicky vedeni k tomu, aby ji sami vyhledávali a podle potřeb svých disertačních prací zpracovávali.

Garant

prof. PhDr. Jan Keller, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jan Keller, CSc.