Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář 4 (KAM / 1KAZ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 1KAZ4 - Kazuistický seminář 4, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Předpoklady pro výkon odborné praxe a vyjasnění postavení praktikujícího studenta. Seznámení s cíli učení, plánem učení a portfoliem.2. Reflexe souvislé odborné praxe ve skupině. Stanovení dokladů k daným cílům učení, stanovení relevantních dokladů k daným cílům učení.3. Reflexe souvislé odborné praxe ve skupině. Stanovení dokladů k daným cílům učení, stanovení relevantních dokladů k daným cílům učení.4. Reflexe zpracovaného plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.5. Reflexe zpracovaného plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.6. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.7. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.8. Skupinová diskuse na určené téma jako možnost naplnění daného cíle učení.9. Revize naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem, reformulace změn.10. Prezentace jednotlivců jako možnost naplnění daného cíle učení.11. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.12. Prezentace jednotlivců jako možnost naplnění daného cíle učení.13. Zhodnocení průběhu odborné praxe a vytyčení nových cílů učení pro další etapu studia. Zhodnocení daného a individuálního cíle učení.Povinná studijní literatura:

Získané způsobilosti

- Schopnost analyzovat a kriticky reflektovat získané poznatky studujících z realizovaných exkurzí odborných pracovišť - Schopnost být kritický i sebekritický- Schopnost identifikovat, zaujmout postoj a řešit problémy- Cit pro rovné příležitosti a genderové problémy- Schopnost zhodnotit svůj pracovní výkon- Schopnost jednat na základu etických zásad- Interpersonální a interakční dovednostiDovednosti při zaznamenávání dat a jejich analýzy

Literatura

KAHÁNKOVÁ, J. a kol. Průvodce odborným praktickým vzděláváním pro studující. 2. vyd. 2. vyd. Ostrava, OU, 2010. NOVOTNÁ, V. Sociálně-právní ochrana dětí. ASPI, 2006. ČÁMSKÝ, a kol. Sociální služby v ČR v teorii a praxi. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-262-0027-7.Vyhláška 505/206 Sb. Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. MATOUŠEK, O. Metody a řízení sociální práce. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-548-2.Sociální práce/Sociálna práca: http://www.socialniprace.cz, Práce a sociální politika www.noviny-mpsv.cz, Sociální revue - revue pro Sociální práci a společenské otázky, www.socialnirevue.cz, Éthum. NAVRÁTIL, P. Teorie a metody sociální práce. Brno: Marek Zeman, 2001. BIRKENMAIER, J. The practicum companion for social work: integrating class and field work. Boston: Pearson Education, 2007. GARTWAIT C. L. The Social Work Practicum, A Guide and Workbook for Students. University of Montana: Pearson Education, 2005.

Požadavky

aktivní účast (2 omluvené absence)ústní prezentace letní odborné praxe před skupinou písemné doklady k cílům učení ze souvislé praxepísemné a ústní doklady k cílům učení, předložení portfolia praxe povinná literaturapředložení portfolia u státních závěrečných zkoušek

Garant

Mgr. Sabina Maňková

Vyučující

Mgr. Kateřina HižnajováPhDr. Linda Nováková PalatáMgr. Gabriela ŠebestováMgr. Zuzana Šidlová