Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervize praxí (KAM / 1SUPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 1SUPX - Supervize praxí, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Supervize v sociální práci - cíle, prostredky, formy, supervizní styly. Metodické vedení a supervize. Požadavky na supervizora,požadavky na supervidované.2. Formulace problému ci situace, která má být rešena, kontraktování.3. Moc v sociální práci4.Pracovní stres a vybrané relaxační techniky k jeho zvládání, nácvik technik.5. Supervize dle Michaela Bálinta.6. - 12. Naplnování supervizního kontraktu, podpora zavádení zmeny, reflexe.13. Vyhodnocení naplnění zakázky.

Získané způsobilosti

- Poznání a porozumění předmětu studia porozumění profesi.- Schopnost učit se a zůstat na celoživotně této úrovni.- Schopnost být kritický i sebekritický.- Schopnost identifikovat, zaujmout postoj a řešit problémy.- Přijímat sociální rozlišnost a multikulturnost.- Schopnost rozpoznat příznaky pracovního stresu a využívat vhodné techniky k jeho zvládání.- Schopnost jednat na základě etických zásad.

Literatura

Guggenbühl-Craig, A.. Nebezpečí moci v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2007. HAWKINS, P., SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004. NEŠPOR, K. Uvolněně a s přehledem. Relaxace a meditace pro moderního člověka. Praha: GRADA, 1998. WINSHIP, G., HARDY, S. Disentangling dynamics: group sensitivity and supervision In Journal of Psychiatric and Mental Health Nursing. 1999, č. 6. Carrol, M., Tholstrupová, M. (ed.). Integrativní přístupy k supervizi. Praha: Triton, 2004. PAČESOVÁ, M. Lékař, pacient a Michael Bálint. Praha: Triton, kap. 11, 12, 2004. MATOUŠEK, O. Projektová supervize In: Sociální politika. 2001, Vol. 27, NO.21., s.15-15. Sociální práce/Sociálna práca: Praxe a supervize v sociální práci. 2007, č. 4. BRASHEARS, F. Supervision as Social Work Practice: A Reconceptualization. NASW, 1995. KADUSHIN, A., HARKNESS, D. Supervision in Social Work. New York: Columbia University Press, 2002.

Požadavky

1. minimálně 60%účast2. písemně zpracovaný případ z vlastní praxe v rozsahu minimálně 1 normostrany pro účely supervize.3. závěrečná písemná reflexe v rozsahu 2 normostran.

Garant

Mgr. Sabina Maňková

Vyučující

Mgr. Sabina Maňková