Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář 1 (KAM / 2KAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 2KAN1 - Kazuistický seminář 1, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Skupinová reflexe a kritická analýza poznatků z exkurzí odborných pracovišť. Reflexe zkušeností je orientována teoriemi sociální práce a etickými standardy sociální práce. Tematické oblasti: fungování organizací sociálních služeb, role sociálního pracovníka v dané organizaci, aktuální stav lokální sítě sociálních služeb a možnosti dalšího rozvoje.2. - 13. Skupinová reflexe a kritická analýza poznatků z exkurzí odborných pracovišť (dle vybraných tematických oblastí viz. bod 1).

Získané způsobilosti

- Schopnost analyzovat a kriticky reflektovat získané poznatky studujících z realizovaných exkurzí odborných pracovišť - Schopnost být kritický i sebekritický- Schopnost identifikovat, zaujmout postoj a řešit problémy- Cit pro rovné příležitosti a genderové problémy- Schopnost zhodnotit svůj pracovní výkon- Schopnost jednat na základu etických zásad- Interpersonální a interakční dovednosti- Dovednosti při zaznamenávání dat a jejich analýzy

Literatura

Průvodce odborným praktickým vzděláváním pro studující. Ostrava:OU, 2007. Musil, L. Ráda bych Vám pomohla, ale: dilemata práce s klienty v organizacích. Brno: Marek Zeman, 2004. ISBN 80-903070-1-9.Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Praha : Portál, 2000. Časopisy: Sociální práce/Sociálna práca, Práce a sociální politika, Sociální revue, Éthum. Kopřiva, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál, 2006. Matoušek, O. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2003. NAVRÁTIL, P. Teorie a metody sociální práce. Brno: Marek Zeman, 2001. BIRKENMAIER, J. The practicum companion for social work: integrating class and field work. Boston: Pearson Education, 2007. GARTWAIT C. L. The Social Work Practicum, A Guide and Workbook for Students. University of Montana: Pearson Education, 2005.

Požadavky

1.100% účast (v případě absence náhrada v předmětu KAM/1KAZ1 - prezenční studium) 2.aktivní účast na tutoriálech3.strukturované protokoly z jednotlivých exkurzí 4.četba povinné literatury

Garant

Mgr. Věra Malík Holasová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Věra Malík Holasová, Ph.D.