Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná praxe 3 (KAM / 2PPX3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 2PPX3 - Průběžná praxe 3, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Předpoklady pro stáže v praxi, vyjasnění postavení praktikujícího studenta a obsahu kontraktu o vykonávání praxe. Plán učení, smlouva o praxi.2 Dojednávání plánu učení mezi mentorem a studentem - harmonogram aktivit.3 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).4 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).5 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).6 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).7 Průběžná reflexe plnění plánu učení, případná revize zvolených postupů.8 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).9 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).10 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).11 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).12 Naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).13 Evaluace praxe v organizaci, identifikace nejpřínosnějších zkušeností. Zpracování závěrečné zpětné vazby a potvrzení o absolvované praxi.

Získané způsobilosti

- znalosti o činnostech sociálních pracovníků v organizacích sociálních služeb (státních i nestátních)- schopnost aplikovat poznatky v praktických situacích, ověření si teoretických východisek sociální práce - schopnost vyhledávat, zpracovávat a analyzovat informace z různých zdrojů- utváření základních profesních dovedností: schopnost komunikace na pracovišti s kolegy a klienty; schopnost porozumění klientům a jejich problémům a životním podmínkám; schopnost aplikovat metody a techniky sociální práce, rozvoj profesionální identity studujících- přijímat sociální rozlišnost a multikulturnost- osvojení si obecně pracovních dovedností v kontextu pracoviště- schopnost přizpůsobit se a jednat v nových situacích- schopnost nezávislé práce- rozvoj kritického myšlení a analytických kompetencí v kontextu pracoviště

Literatura

Kopřiva, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál, 2006. HÁJEK, K. Práce s emocemi pro pomáhající profese. Praha : Portál, 2007. Kahánková, J. Holasová, V. Nedělníková D. Průvodce odborným praktickým vzděláváním. Pro studující. 2. vyd. Ostrava: OU, 2010. Musil, L. Ráda bych Vám pomohla, ale: dilemata práce s klienty v organizacích. Brno: Marek Zeman, 2004. ISBN 80-903070-1-9.ŠKOVIERA, A. Dilemata náhradní výchovy. Praha : Portál, 2007. Pörtner, M. Na osobu zaměřený přístup v práci s klienty s mentálním postižením a se seniory. Praha: Portál, 2009. Bechyňová, V. Konvičková, M. Sanace rodiny. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-392-5.Matoušek, O., Koláčková, J., Kodymová, J. (eds.). Sociální práce v praxi. Praha, Portál, 2005. SCHMIDBAUER, W. Syndrom pomocníka - Podněty pro duševní hygienu v pomáhajících profesích. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-369-X.ÚLEHLA, I. Umění pomáhat. Renesance. Písek, 1996. vyhláška č. 182/1991 Sb., kterou se provádí zákon o sociálním zabezpečení. zákon č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů. zákon č. 101/ 2000 Sb. o ochraně osobních údajů. zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

100% účastkopie plánu učení, kopie závěrečné zpětné vazbykopie potvrzení o absolvované praxi

Garant

Mgr. Sabina Maňková

Vyučující

Mgr. Sabina Maňková