Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní projektový management 2 (KAM / 4MEP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 4MEP2 - Mezinárodní projektový management 2, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postup:Studující jsou seznámeni s podmínkami kurzu a připraví si prezentaci vybrané organizace služeb sociální práce v České republice.Na přípravě prezentací spolupracuje s vedoucím, ekonomem, projektovým manažerem a sociálním pracovníkem zvolené organizace.Prezentace obsahuje tyto okruhy:1) Koncept organizace: forma organizace (organizační schéma), cíl organizace, poslání, vize, právní rámec, zřizovatel, hlavní obor činnosti, klíčové kompetence (aktuální, budoucí), sebepojetí a představy, hodnoty a normy, image.2) Prostředí organizace: politické, právní, ekonomické, historické, společenské a sociodemografické podmínky; existující a potenciální trhy; budoucí požadavky a změny; nejdůležitější kooperační partneři; zhodnocení konkurence; zacházení se zájmy různých investorů.3) Lidé v organizaci: současní a budoucí spolupracovníci (počet, kvalifikace, věk, pohlaví, formy přijetí), další vzdělávání a personální rozvoj, očekávání u vedoucích pracovníků, kritéria výkonu a úspěchu.4) Struktura organizace: funkce, povinnosti, kompetence, oblasti odpovědnosti spolupracovníků; projektové struktury; komunikační cesty; informační kanály; zásady řízení.5) Pracovní oblast a pole působnosti: cílové skupiny, klienti, zákazníci, nabídka; pozice vůči klientům, konkurentům, dárcům a investorům; marketingová politika (nabídka služeb, tvorba cen, způsob prodeje, komunikace, reklama/PR atd.); profesionální metody sociální práce a jiných profesních skupin (a dobrovolníků).6) Finance a zdroje: formy financování (veřejné, soukromé); podpora (komunální, regionální, státní, EU); zdroje; plánování, sestavování rozpočtu a finanční řízení (průběh a nástroje); plány k dlouhodobému finančnímu zajištění organizace; inovační modely financování.

Získané způsobilosti

Student/ka:- se orientuje v projektovém managementu-zná specifika přípravy projektové žádosti a její strukturu- zná možnosti financování z programů EU a dokáže vybrat adekvátní podporu dle zaměření projektu- dokáže zpracovat projektovou žádost a prezentovat koncept projektu v cizím jazyce- dokáže připravit prezentaci v power-pointu na téma sociální ekonomika v cizím jazyce

Literatura

Weber, J. a kol. Management. Praha:Management Press. Průvodce fondy EU. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2004. Průvodce projekty Evropského sociálního fondu. Praha: EUROPEUM, 2003. Matoušek, O. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-002-X.Jones, G., R., George, J., M., Hill, Ch., W., L. Contemporary Management. USA: Irwin McGraw-Hill, 2003. Coulshed, V., Mullender, A. Management in Social Work. Basingstoke: Palgrave, 2001. Jabůrková, M. (eds.). Od Paragrafů k lidem. Praha: SKOK, 2007. ISBN ISBN 978-80-239-9.Plamínek, J. Řízení neziskových organizací. Praha: Lotos, 1996.

Požadavky

Příprava a realizace prezentace vybrané organizace služeb sociální práce v ČR pro zahraniční studující.

Garant

Mgr. Věra Malík Holasová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivana Kaniová, Ph.D.