Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KAM / 5SDP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / 5SDP1 - Diplomový seminář 1, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 - 13 průběžně dle Zadání diplomové práce

Získané způsobilosti

- orientace a samostatná práce s vědeckými a odbornými zdroji - schopnost samostatně aplikovat získané poznatky při formulování a řešení vybraného problému- schopnost využívat mezipředmětové poznatky a souvislosti- schopnost samostatně provést výzkum, kde studující přehledně formuluje výzkumný problém, výzkumnou otázku, výzkumnou strategii, zvolí vhodnou výzkumnou metodu- schopnost propojení získaných dat s relevantním sociálně vědním kontextem- schopnost zpracovat diplomovou práci dle definovaných pravidel a požadavků

Literatura

Meško, D., Katuščák , D. a kol. Akademická príručka. Martin: Osveta, 2003. ISBN 80-8044-076-X.Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Loučková, I. a kol. Aktuální metodologické problémy současného kvalitativního výzkumu. Olomouc: UP, 1995. Hubík, S. Hypotéza. Jihočeská univerzita, 2006. ISBN 80-7040-842-1.Loučková, I. Integrovaný výzkumný přístup v sociálně vědním výzkumu. SLON, 2010. Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha : Karolinum, 2002. Hendl, J. Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál, 2005. Baum, D., Gojová, A. (eds.). Výzkumné metody v sociální práci. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2014. ISBN 978-80-7464-390-3.

Požadavky

Minimální požadavky na splnění zápočtu:- formulace cíle práce- rešerše odborných zdrojů, které budou odrážet strukturu práce - min. 25, vč. cizojazyčných zdrojů - ke každému uvedenému titulu uvést stručné sdělení, jaká témata z něj budou čerpány- propracovaná struktura práce (tzn. do úrovně podkapitol/podtémat) s využitím rešerše odborných zdrojů- 20 stran textu (specifikaci dodá vedoucí práce) práce zpracovaného s využitím odborných zdrojů z rešerše, včetně řádného citování- odevzdání všech požadavků v jednom souboru v termínu stanoveném vedoucím prácePokud si student zvolí pro vypracování diplomové práce kvalitativní výzkumnou strategii, je povinen absolvovat předmět Metodologie kvalitativního výzkumu.

Garant

doc. PaedDr. Oldřich Chytil, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Oldřich Chytil, Ph.D.