Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňová evidence (KAM / DANEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / DANEV - Daňová evidence, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Legislativní úprava drobného podnikání, postup při zahájení drobného podnikání.2. Cíl, forma a obsah daňové evidence, daňová evidence a obchodní majetek.3. Vedení příjmů a výdajů - peněžní deník.4. Vedení další evidence - evidence zásob, dlouhodobého majetku, mezd, DPH a další evidence.5. Uzavírací práce v daňové evidenci.6. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob.7. Praktické aplikace na příkladech.

Získané způsobilosti

Student se orientuje ve vykazování základních hospodářských operací drobného podnikatele v českém legislativním prostředí. Student uplatňuje znalosti legislativy, především daňové. Student zpracovává daňové přiznání drobného podnikatele.

Literatura

Sedláček, J. Daňová evidence podnikatelů 2010. Grada Praha, 2010. Čermáková, H., Fiala, J. Daňová evidence nejen pro podnikatele. Ostrava, Mirago, 2006.

Požadavky

Zkouška:V celkovém součtu je nutno získat min. 55 bodů v uvedené skladbě. Celkové hodnocení: 55 - 69b. dobře70 - 85b. velmi dobře86 - 100b. výborně

Garant

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczyková

Vyučující

Doc.Dr.Ing. Hana FilipczykováDoc.Dr.Ing. Hana Filipczyková