Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plánování a organizace procesů (KAM / PLOPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / PLOPR - Plánování a organizace procesů, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Management změny, teoretická východiska managementu změny (od invence k inovacím), vybrané přístupy k managementu změnyProsperita organizace, činitelé ovlivňující prosperitu organizace, stadia na cestě k prosperitě, problémy na cestě k prosperitě, přístupy ke komplexnímu hodnocení organizaceStrategický management, základy strategického a jeho významMetody a techniky strategického managementu I, finanční analýza, teorie hodnoty, benchmarking, analýza zdrojů a kompetencí organizaceMetody a techniky strategického managementu II, analýza SWOT, metoda SPACE, analýza PEST, metoda VRIO, balanced scorecard, cílové náklady Strategický cyklusPodnikatelský plán, funkce podnikatelského plánu a zásady tvorby podnikatelského plánu, proces přípravy podnikatelského plánu, struktura a forma podnikatelského plánu, zdroje financování podnikatelského plánuManagement rizika, pojetí rizika a jeho klasifikace, základní fáze, identifikace faktorů rizika a stanovení jejich významnosti, stanovení rizika firemních procesů, příprava a realizace opatření ke snížení rizika, operativní řízení rizikaRestrukturalizace a revitalizace, transformace struktury, úsilí o zvyšování produktivity, ABC - aktivity basic costing, transakční náklady, procesní přístup, pojetí přidané hodnoty z pohledu managementu procesů, důsledky procesního řízení v oblasti budování organizační struktury Směry zvyšování produktivity, lean management, redukce nákladů - cesta k vyšší produktivitě, redukce času - cesta k vyšší produktivitě, hodnotová analýza, Kvantitativní metody, koncepce JIT, trvalé zlepšování - kaizen, uspořádání, pracovišť - 5 S, komplexní produktivní údržba (TPM)Projektové řízení, podstata projektu a projektového řízení, struktura projektového řízení, vliv projektového řízení na organizační strukturu, rizika projektů, IT podpora projektového řízeníIdentita organizace, identita a image organizace, firemní kultura, etika managementu, budování image firmy

Získané způsobilosti

Student srovnává organizace jako systémy procesů, aktivit a činností, které je potřebné vykonávat, aby organizace plnila svoje poslání. Student se orientuje ve způsobech, jak jsou jednotlivé procesy řízeny a vykonávány. Student uplatňuje znalosti, jak udržet konkurenceschopnost organizace.

Literatura

Veber, J. Management: základy, prosperita, globalizace. Praha: Management, 2000. ISBN 80-7261-029-5.Fiala, P. Projektové řízení. Praha: Professional Publishing, 2004. ISBN 80-86419-24-X.Svoboda, V. Corporate Identity. Zlín: Univerzita Tomáše Bati, 2002. ISBN 80-7318-106-1.Bláha,Z.S. Řízení rizika a finanční inženýrství. Praha: Management Press, 2004. ISBN 80-7261-113-5.Toman, M. Řízení změn. Praha: Alfa Publishing, 2005. ISBN 80-86851-13-3.

Požadavky

Zkouška:V celkovém součtu je nutno získat min. 55 bodů v uvedené skladbě. Celkové hodnocení: 55 - 69b. dobře70 - 85b. velmi dobře86 - 100b. výborně

Garant

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczyková

Vyučující

Doc.Dr.Ing. Hana FilipczykováDoc.Dr.Ing. Hana Filipczyková