Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví (KAM / XUCET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAM / XUCET - Účetnictví, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam, funkce a historický vývoj účetnictví. Harmonizace účetnictví ve světě.2. Legislativní úprava účetnictví v ČR.3. Metodické prvky účetnictví.4. Majetek podniku a jeho zobrazení v rozvaze.5. Hospodářský výsledek podniku a jeho zobrazení ve výkazu zisků a ztrát.6. Dlouhodobý majetek.7. Zásoby.8. Finanční účty.9. Zúčtovací vztahy10. Náklady podniku.11. Výnosy podniku.12. Kapitálové účty.13. Otevírání a uzavírání účetních knih, účetní závěrka.

Literatura

Filipczyková, H. Účetnictví. distanční studijní opora. Ostrava: OSU, 2006. Kovanicová, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, 2001. Zákon č. 563/91 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Před vykonáním zkoušky je posluchač povinen v průběhu příslušného semestru zpracovat a odevzdat dva až tři korespondenční úkoly. Přesná formulace korespondenčních úkolů jakož i termíny zpracování jsou stanoveny na začátku semestru v rámci úvodního tutoriálu. Jejich obsahové zaměření vychází z distanční studijní opory Účetnictví, OU PřF 2006. Zpracované korespondenční úkoly odevzdá posluchač e-mailem ve stanovených termínech. Problematiku může posluchač konzultovat e-mailem, v rámci tutoriálů v průběhu semestru nebo v pravidelných konzultačních hodinách vyučujícího. Předmět je ukončen kombinovanou zkouškou, ze které lze získat maximálně 100 bodů. Hodnocení výsledku zkoušky: 55 - 69 bodů: dobře 70 - 85 bodů: velmi dobře86 - 100 bodů: výborně

Garant

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczyková

Vyučující

Doc.Dr.Ing. Hana FilipczykováDoc.Dr.Ing. Hana Filipczyková