Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Timemanagement a sebeřízení (KAS / 4TIMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / 4TIMS - Timemanagement a sebeřízení, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Plánování práce, realizace, kontrola výsledků. Cv. Vytvoření časového plánu a vypracování plánu monitorování aktivit modelového úkolu.2. Práce s časovým plánem. Cv.Nácvik tvorby časového plánu.3. Práce s informačními technologiemi při plánování času, další pomůcky při plánování času. Cv.Práce s plánovacími programy.4. Stres a jeho vliv na výkonnost. Cv. Studující identifikují faktory, které v pracovním prostředí mohou způsobovat stres u zaměstnance a tím sníženou výkonnost.5. Práce s emocionální inteligencí, modelové situace uplatnění emocionální inteligence. Cv.Skupinová práce, jak pracovat s emocionální inteligencí.6. Práce s prioritami, stanovování priorit. Cv. Nácvik stanovování priorit.7. Osobní výkonnostní křivka. Cv.Studující identifikují faktory, které mohou mít vliv na snížení výkonu zaměstnanců, na jejich osobní výkon.8. Motivace a výkonnost. Cv.Skupinová práce, identifikace motivačních faktorů.9. Frustrační tolerance. Cv.Vyzkoušení technik pro zvyšování schopnosti zvládat pracovní zátěž.10. Komunikace a kooperace v týmu. Cv.Skupinová práce, vlastnosti důležité pro týmovou práci.11. Aplikace technik učení a technik duševní práce. Cv.Vyzkoušení technik učení a duševní práce.12. Samostatnost a odpovědnost. Cv.Identifikace souvisejících oblastí, možnosti osobního rozvoje.13. Silné a slabé stránky, sebeuvědomění. Cv. Identifikace silných a slabých stránek. Oblasti možného osobního rozvoje.

Získané způsobilosti

1. Schopnost aplikovat poznatky v praktických situacích2. Schopnost plánování a využití času3. Dovednosti při využití počítačových a komunikačních technologií4. Schopnost učit se a zůstat na celoživotně této úrovni5. Schopnost vyhledávat, zpracovávat a analyzovat informaci z různých zdrojů6. Schopnost být kritický i sebekritický7. Schopnost přizpůsobit se a jednat v nových situacích8. Schopnost tvořit nové myšlenky a ideje9. Schopnost identifikovat, zaujmout postoj a řešit problémy10. Schopnost udělat zdůvodněná rozhodnutí

Literatura

BELST, H., MARCO, S. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. GOLEMAN, D. Práce s emoční inteligencí. Praha: Colombus, 1999. McGILL, A. Řešení konfliktů. Grada publishing, 1996. MAYEROVÁ, M. Stres, motivace a výkonnost. Grada publishing, 1997. BISCHOF, A. Aktivní sebeřízení, jak získat kontrolu nad svým časem a prací. Praha: Grada, 2003. KNOBLAUCH, J. Jak lépe plánovat a řídit svůj čas. Praha: Grada, 2006. ROS, J., TEMPLAR, R. Velká kniha managerských dovedností. Praha: Grada, 2006.

Požadavky

Rešerš z povinné literatury (rozsah 10 normostran).Zpracování časové analýzy (rozsah 7 normostran).

Garant

Ing. Petr Kazík

Vyučující

Ing. Petr KazíkIng. Petr Kazík