Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Timemanagement a sebeřízení (KAS / 5TIMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / 5TIMS - Timemanagement a sebeřízení, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.t. Úvod.2.t. Plánování práce, realizace, kontrola výsledků.3.t. Vytvoření časového plánu a vypracování plánu monitorování aktivit modelového úkolu.4.t. Nácvik stanovování priorit.5.t. Práce s informačními technologiemi při plánování času, další pomůcky při plánování času.6.t. Stres a jeho vliv na výkonnost.7.t. Praktický nácvik:a/ ukázka práce s plánovacími programyb/ studující identifikují faktory, které v pracovním prostředí mohou způsobovat stres u zaměstnance a tím sníženou výkonnost.c/ vyzkoušení technik pro zvyšování schopnosti zvládat pracovní zátěž.8.t. Identifikace faktorů, které v pracovním prostředí mohou způsobovat stres a sníženou výkonnost pracovníků.9.t. Skupinová práce10.t. Identifikace motivačních faktorů.11.t. Práce s emocionální inteligencí, modelové situace uplatnění emocionální inteligence.12.t. Silné a slabé stránky, sebeuvědomění.13.t. Praktický nácvik:a/ nácvik stanovování priorit.b/ identifikace motivačních faktorůc/ identifikace silných a slabých stránek a oblastí možného osobního rozvoje, oblasti možného osobního rozvoje.

Literatura

BELST, H., MARCO, S. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. GOLEMAN, D. Práce s emoční inteligencí. Praha: Colombus, 1999. McGILL, A. Řešení konfliktů. Grada publishing, 1996. MAYEROVÁ, M. Stres, motivace a výkonnost. Grada publishing, 1997. Uhlig, B. Time management. Grada Publishing, Praha, 2009. BISCHOF, A. Aktivní sebeřízení, jak získat kontrolu nad svým časem a prací. Praha: Grada, 2003. KNOBLAUCH, J. Jak lépe plánovat a řídit svůj čas. Praha: Grada, 2006. ROS, J., TEMPLAR, R. Velká kniha managerských dovedností. Praha: Grada, 2006.

Požadavky

rešerše z povinné literatury (rozsah 10 normostran), zpracování časové analýzy (tj. rozsah 7 normostran),účast na tutoriálech

Garant

Ing. Petr Kazík

Vyučující

Ing. Petr KazíkIng. Petr Kazík