Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář 2 (KAS / 6KAZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / 6KAZ2 - Kazuistický seminář 2, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Předpoklady pro výkon odborné praxe a vyjasnění postavení praktikujícího studenta. Seznámení s cíli učení, plánem učení a portfoliem.2. Reflexe souvislé odborné praxe ve skupině.3. Stanovení daných a individuálních cílů učení, stanovení relevantních dokladů k daným a individuálním cílům učení.4., 5., 6.. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem na téma: Pracovní pravidla v sociální práci, fugování organizací.6. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.7. Skupinová diskuse na určené téma jako možnost naplnění daného cíle učení.8. Revize naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem, reformulace změn.9. Prezentace jednotlivců jako možnost naplnění daného cíle učení.10. Reflexe naplňování plánu učení mezi mentorem a studentkou či studentem.11. Návštěva státní či nestátní organizace poskytující sociální služby seniorům a občanům se zdravotním postižením, která působí v místě (obvodu) konání praxe.12. Zhodnocení průběhu odborné praxe a vytyčení nových cílů učení pro další etapu studia. Zhodnocení daného a individuálního cíle učení.

Získané způsobilosti

- schopnost analyzovat a kriticky reflektovat získané poznatky studujících z realizovaných průběžných praxí na odborných pracovištích- schopnost identifikovat, zaujmout postoj a řešit problémy- získat cit pro genderové problémy a rovné příležitosti- schopnost jednat na základě etických zásad, zhodnotit svůj pracovní výkon- získat interakční a interpersonální dovednosti a dovednosti při získávání dat a jejich analýzy

Literatura

Kopřiva, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál, 2006. Hájek, K. Práce s emocemi pro pomáhající profese. Praha: UK, 2007. Kahánková, J. Holasová, V. Nedělníková D. Průvodce odborným praktickým vzděláváním. Pro studující. Ostravská univerzita v Ostravě, Tiskmorava, 2007. Musil, L. Ráda bych Vám pomohla, ale .. Dilemata práce s klienty v organizacích. Brno, 2004. Portner, M. Na osobu zaměřený přístup v práci s klienty s mentálním postižením a se seniory. Praha . Portál, 2009. Rieger, Z. Návrat k rodině domů. Praha: Portál, 2009. On-line katalogy knihoven. Matoušek, O. Sociální práce v praxi : specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál, 2005. SCHMIDBAUER, W. Syndrom pomocníka. Portál. Praha, 2008. Úlehla, I. Umění pomáhat. Praha : SLON, 2009. Vyhláška č. 182/1991 Sb., kterou se provádí zákon o sociálním zabezpečení a zákon ČNR o působnosti orgánů České republiky v sociálním zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách. Zákon č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, v platném znění. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, v platném znění. Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních (2 omluvené absence)Prezentace odborné souvislé praxe před skupinou v programu MS PowerPointDoklady o naplnění daných a individálních cílů učení dle Průvodce odborným praktickým vzděláváním. Studium povinné literatury.

Garant

Mgr. Iva Kuzníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Kuzníková, Ph.D.Mgr. Petr Popek